Пътна безопасност / Новини / Пътна безопасност

  • A+
  • A-
10-10-2008

13 октомври: Европейски ден за пътна безопасност

Инициатива „Шофирай разумно! Спазвай правилата!”

На 13 октомври 2008 г. ще се проведе европейски ден за пътна безопасност. Той се  провежда по решение на Европейската комисия, в изпълнение на общата стратегия за намаляване броя на убитите по пътищата на Европа. Основната цел, която се преследва е да се повиши отговорността на гражданите и отделните институции към безопасността на движението, да станат достояние на по-широк кръг от хора най-добрите европейски практики, както и да се поработи заедно за по-безопасни пътища в Европа. В тази насока ще се провеждат различни мероприятия във всяка от страните на Европейския съюз.

В подкрепа на целите на Европейския ден за пътна безпоасност и с оглед превенцията и намаляване на жертвите на пътя, Българска асоциация на застраховани и пострадали при катастрофи (първата организация от България, която е приета за член на Европейската харта за безопасно движение), с подкрепата на Пътна полиция – София, ще постави постамент с катастрофирал автомобил на Цариградско шосе (до караулката на Пътна полиция, на изхода от София в посока Пловдив).

Мероприятието, което има за цел да призове участниците в движението да шофират разумно и да спазват правилата, ще бъде открито на посоченото място, в 11 часа на 13 октомври 2008 г.

Документи

Български инициативи

Европейски инициативи