Пътна безопасност / Новини / Пътна безопасност

  • A+
  • A-
06-08-2007

МАКСИМ СТАВИСКИ ПРИЧИНИЛ КАТАСТРОФАТА КРАЙ БУРГАС

Световният шампион по фигурно пързаляне Максим Стависки е причинил снощната тежка катастрофа на пътя Приморско - Бургас, при която загина един човек, а момиче е в кома в тежко състояние, съобщи БГНЕС.

Максим е навлязъл с управлявания от него джип Хамър в насрещното движение. Проверка с дрегер е установила наличие от 1,2 промила алкохол в кръвта му. Днес се очакват резултатите от кръвната проба. Инцидентът е станал на десен завой в района на река Ропотамо. Стависки е бил сам и управлявал джипа си Хамър. По първоначална информация той не е пострадал сериозно при инцидента и не се е наложило да му бъде оказана медицинска помощ. В катастрофата са участвали и две леки коли - Ауди и Хонда сивик.

Шофьорът на хондата Петър Петров, на 24 години от Сливен, и спътницата му бяха откарани в бургаската болница, където мъжът по-късно почина, а момичето е в кома. Други двама пътници, които са пътували също с хондата, са настанени в болницата, но те са с по-леки наранявания, посочва БГНЕС.

МЕДИАПУЛ ПРИПОМНЯ: Стависки е сред известните лица - участници в кампанията "Ако си пил - слез, искам да стигна жив". Той и партньорката му Албена Денкова са носители и на най-високото държавно отличие орден "Стара планина". Двойката Денкова-Стависки участва и в кампанията за подпомагане на децата на загиналите служители в МВР.

Документи

Български инициативи

Европейски инициативи