Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-
28-02-2008

ОБЯВИ ЗА РАБОТА В ЕВРОПА

Агенцията по заетостта чрез мрежата за мобилност “Европейски услуги по заетостта” (EURES) предлага работни места от европейски работодатели.

По линия на EURES – България, в рамките на една седмица са постъпили нови осем заявки от различни европейски страни, като Словения, Дания, Малта, Кипър, Словакия, Чехия, Швейцария и Люксембург за над 40 работни места в различни сфери на икономиката, се казва в съобщение на Агенцията.

Европейските работодатели търсят супервайзор, служители за чекиране, служители на рампа за летище Ларнака в Кипър; камериерки в 5 звездни хотели за Малта; зидари, инженери, пекари, сервитьори за Словакия; 5 регионални мениджъри за България търси Швейцарски работодател; корабен капитан на шлеп и помощник капитан за Люксембург; лесовъд за Словения; каменоделец за Чехия и ягодоберачи за различни работодатели от Дания.

Заплащането е различно, в зависимост от професията и държавата, където желаещите ще работят. Така например за Люксембург заплатата е 1 500 евро месечно; в Малта заплащането е на час; за Кипър е от 850 до 1 620 евро; за Словакия около 900 евро и т.н.

Желаещите да кандидатстват трябва да подадат автобиография на английски език в съответното бюро по труда по местоживеене, като EURES съветника я препраща до работодателя в съответната държава.

За ягодоберачи в Дания се кандидатства чрез попълване на регистрационна форма на адрес: www.seasonalwork.dk Ако те бъдат одобрени датския EURES съветник се свързва с тях. Затова данните трябва да бъдат абсолютно точни и правилно попълнени. Преди отпътуването одобрените кандидати получават трудови договори. През 2007 година 40 българи са работили в Дания по аналогична заявка.

Повече информация може да бъде намерена в бюрата по труда, на интернет страницата на Агенцията по заетостта www.az.government.bg и на телефон 02/980 87 19.



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.