Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-

СВОБОДНА ДЛЪЖНОСТ ЗА ИЗПЪЛНИТЕЛЕН ДИРЕКТОР (СТЕПЕН AD 14) НА СЪВМЕСТНОТО ПРЕДПРИЯТИЕ ENIAC (БРЮКСЕЛ)

Съвместното предприятие ENIAC, което се намира в Брюксел и е насочено към изпълнение на съвместна технологична инициатива за наноелектроника е иновационно публично-частно партньорство, имащо за цел да стимулира инвестициите в сектора на наноелектрониката в Европа. То ще насърчава сътрудничеството в областта на научноизследователските и развойни дейности между всички заинтересовани страни, като промишлеността, публичните органи, академичните и научноизследователските центрове, като обединява и насочва научноизследователските усилия в определена посока. Съвместното предприятие следва също така да постигне ефективна координация и единодействие на ресурси и финансиране от Седмата рамкова програма за научни изследвания (7РП), промишлеността, националните програми за научноизследователска и развойна дейност и междуправителствените схеми за научноизследователска и развойна дейност (EUREKA), като по този начин спомага за укрепване на бъдещия растеж, конкурентоспособност и устойчиво развитие на Европа.

Съвместното предприятие ENIAC е създадено за срок до 31 декември 2017 г. През този период максималната вноска на Европейската общност в съвместното предприятие ENIAC за покриване на текущи разходи и научноизследователски и развойни дейности ще бъде 450 млн. евро. Освен това промишленото сдружение AENEAS ще направи вноска в размер на не повече от 30 млн. евро за покриване на текущите разходи на съвместното предприятие ENIAC. Общият размер на разходите за научноизследователските дейности по СТИ (съвместната технологична инициатива) няма да надвишава 3 млрд. евро.

Повече информация може да се намери на следния уебсайт: http://www.eniac.eu/.

Изпълнителният директор е законният представител и лице пред обществеността на съвместното предприятие. Той изпълнява своите задачи независимо и се отчита пред управителния съвет. Изпълнителният директор ръководи и управлява съвместното предприятие и носи цялата отговорност за неговите дейности. Поради тази причина той играе важна роля в изпълнението на съвместната технологична инициатива ENIAC.

Отговорностите на изпълнителния директор включват:

  • създаване на стратегически контакти и договаряне на всички необходими споразумения с представители на всички заинтересовани страни и членове на съвместното предприятие (Европейската комисия, промишлените партньори и държавите-членки и асоциираните държави);
  • ежедневно вземане на решения, и по-специално организиране и ръководене на отправянето на покани за предложения и процедурите за оценка, както и  договаряне и сключване на споразумения за безвъзмездни средства за избраните предложения, и осигуряване на последващия периодичен мониторинг и контрол на проектите;
  • назначаване и надзор на персонала на съвместното предприятие и насърчаване на добрата работа в екип и работна среда;
  • осигуряване на постигането на целите на съвместното предприятие в съответствие с неговата мисия и извършване на оценка на риска и анализ на управлението на риска;
  • изготвяне и изпълняване на годишния план за изпълнение и на годишния бюджетен план на съвместното предприятие; изготвяне на годишния отчет за дейността, годишния финансов отчет и счетоводния баланс, за да бъдат представени на управителния съвет за одобрение;
  • изготвяне и изпълняване на бюджета на съвместното предприятие и осигуряване на неговото ефикасно управление в съответствие с финансовия  регламент на съвместното предприятие, и по-специално че европейските вноски в научноизследователските дейности на СТИ се внасят навреме;
  • свикване и/или организиране на заседания на управителния съвет и на съвета на публичните органи, както и присъствие на тези заседания, когато е уместно, като наблюдател;
  • осъществяване на връзка с обществеността по отношение на всички въпроси в рамките на мисията на съвместното предприятие.

Кандидатът трябва:

  • да има способност за изграждане на стратегическа визия;
  • да може да ръководи и мотивира екип от административен, технически и научен персонал в европейска, многокултурна и многоезична среда в условията на начало на дейността;
  • да има управленски опит, за предпочитане в условията на начало на дейността и/или на многокултурна среда;
  • да има опит в управлението на значителни финансови средства в национална, европейска и/или международна среда с финансиране и от публични източници (което по-специално означава в съответствие с изискванията за отчетност и прозрачност, които трябва да бъдат съблюдавани от съвместното предприятие);
  • да е запознат(а) с националните, междуправителствените и/или европейските програми за научноизсле- дователска и развойна дейност;
  • да може да комуникира ефективно с обществеността и да изгражда стратегически работни отношения с всички съответни заинтересовани страни, за да гарантира, че дейностите на съвместното предприятие образуват съгласувана част от Европейското изследователско пространство.

Ще се счита за предимство, ако:

  • е запознат(а) с институциите на ЕС, тяхното функциониране и взаимодействие, както и политиките и международните дейности на ЕС, които имат отношение към дейностите на съвместното предприятие;
  • има опит в управлението на проекти за разработка на технологии в европейска или международна среда;
  • има опит в прилагането и управлението на системи за гарантиране и контрол на качеството и методологии за управление на риска;
  • има опит в областта на промишлеността и познания, свързани с наноелектрониката;
  • има отлични умения за писмена и устна комуникация и за водене на преговори;
  • владее на много добро работно ниво английски, френски и/или немски език, които са работните езици на съвместното предприятие.

През етапа на подбор кандидатите ще бъдат ощенени разгледани въз основа на следните официални критерии, които трябва да бъдат изпълнени до крайния срок за подаване на кандидатури:

  • Националност: да бъдат граждани на държава-членка на Европейския съюз или на страна, асоциирана към Седмата рамкова програма за научни изследвани.
  • Университетска степен или диплома: да имат удостоверена с диплома степен на образование, съответстваща на пълен цикъл на университетско образование, при което обичайната продължителност на съответното обучение е четири или повече години, в свързана със задълженията област.
  • Професионален опит: да имат поне 15 години опит след получаване на диплома на равнище, до което посочените по-горе квалификации дават достъп, от които 5 години трябва да са в сферата на дейностите на съвместното предприятие.
  • Управленски опит: да имат поне 5 години професионален опит, придобит на висша ръководна длъжност.
  • Езици: да владеят задълбочено един от официалните езици на Общността  и да владеят на задоволително равнище втори език от тези езици в степен, необходима за изпълнение на техните задължения.
  • Възрастова граница: да могат да завършат целия тригодишен мандат, преди да достигнат възраст за излизане в пенсия. За срочно наетите служители на Европейските общности възрастта за пенсиониране се определя като краят на месеца, в който лицето навършва 65 години.

Независимост и декларация на интереси Изпълнителният директор ще трябва да декларира ангажимента си да действа независимо в полза на обществения интерес и да декларира всички интереси, които биха могли да бъдат счетени за накърняващи неговата независимост. Кандидатите трябва да потвърдят готовността си да направят това в своята кандидатура.

Дейността на съвместното предприятие ще започне през 2008 г. След „Предложението на Комисията за регламент на Съвета относно създаване на съвместното предприятие ENIAC за изпълнение на съвместната технологична инициатива за наноелектроника (COM(2007) 356, 22.6.2007 г.) регламентът, който осигурява правното основание за съвместното предприятие, бе приет през месец декември 2007 г. (ОВ L 30, 4.2.2008 г.,стр. 21).

Настоящата процедура е организирана под отговорността на Европейската комисия в съответствие с член 16 от регламента на Съвета за създаване на съвместната технологична инициатива и с участието на управителния съвет на съвместното предприятие. Процедурата за набиране на персонал за попълване на длъжността изпълнителен директор зависи от това, дали в бюджета има достатъчно средства и от щатното разписание на съвместното предприятие. Управителният съвет ще назначи за директор кандидат, успешно преминал процедурата за подбор, съгласно действащите за този вид набиране на персонал правила и процедури (по-подробна информация за процедурата за подбор може да бъде получена при поискване на следния адрес: infso-selections-eniac@ec.europa.eu ).

Директорът ще бъде назначен от управителния съвет като срочно нает служител със степен AD 14 съгласно член 2а от Условията за работа на другите служители на Европейските общности за срок от максимум три години. След оценка на работата на изпълнителния директор управителният съвет може да поднови мандата му веднъж за максимален срок от четири години, както е предвидено в член 7, параграф 5 от Регламент (ЕО) № 72/2008 на Съвета.
Мястото на работа е Брюксел, където се намира седалището на съвместното предприятие.

За да бъдат кандидатурите валидни, кандидатите трябва да изпратят прикачения формуляр за кандидатстване, който може да бъде намерен и на уебсайта EUROPA:

http://ec.europa.eu/dgs/personnel_administration/working_senior_mgt_en.htm,

мотивационно писмо и автобиография. За предпочитане е автобиографията да бъде представена в европейския формат за автобиография. От кандидатите се изисква да посочат подробности за размера — броя служители — и естеството на отделите, които са ръководили по-рано.

Кандидатурите ще бъдат отхвърлени, ако липсват документи.

На този етап не е необходимо да се изпращат оправдателни документи (напр. заверени копия на свидетелства/дипломи, препоръки, доказателства за опит и т.н.), но те следва да бъдат представени при поискване на по-късен етап от процедурата.

За да се улесни процесът на подбор, всички съобщения до кандидатите относно тази свободна длъжност ще бъдат изпращани на английски език.

Кандидатурите, които е за предпочитане да бъдат на английски, френски или немски език, следва да се изпращат по електронна поща на адрес:

infso-selections-eniac@ec.europa.eu

Кандидатите, които нямат възможност да изпратят кандидатурата си по електронна поща, могат да я изпратят като препоръчана пратка или чрез експресна куриерска служба на адрес:

European Commission
Directorate-General for Information Society and Media
COM/2008/10061—Post of Executive Director ENIAC
Unit INFSO.R.1 „Human Resources“
Office BU2—04/165
B-1049 BRUSSELS
BELGIUM

Към кандидатите се отправя молба незабавно да съобщават всяка евентуална промяна на своя адрес в писмена форма на посочения по-горе адрес.

Лице за контакт:
Thierry Van der Pyl, временно изпълняващ длъжността директор на „INFSO.G: Компоненти и системи“
Тел.: + 32 (0)2 296 81 68
E-mail: thierry.vanderpyl@ec.europa.eu

Christian Dubs, временно изпълняващ длъжността директор на „INFSO.R: Ресурси“
Тел.: + 32 (0)2 295 97 77
E-mail: christian.dubs@ec.europa.eu


Кандидатурите трябва да се изпратят или по електронна поща, или като препоръчана пратка не по-късно от 25 юни 2008 г. (датата на електронното писмо или на пощенския печат за препоръчаната пратка).

Изпратените урез експресна куриерска служба кандидатури трябва да бъдат доставени на посочения по-горе адрес преди 17,00 ч. (брюкселско време) на 25 юни 2008 г.

Тук може да видите пълния текст заедно с формуляра за кандидатстване:

Свободна длъжност за изпълнителен директор (степен AD 14) на съвместното предприятие ENIAC (Брюксел) — COM/2008/10061 (582.15 Kb)



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.