Europe.bg
  Начало - Пътна безопасност - ПТП за изминалото денонощие
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Пътна безопасност / ПТП за изминалото денонощие

  • A+
  • A-
01-10-2007

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН НА МВР

Шофиране след употреба на алкохол. Поредните трима пияни шофьори са заловени от полицията в Пазарджишка област. Един от тях предизвикал катастрофа, при която пострадал негов спътник. В неделя около 03.30 ч. 23-годишният А.К. от Ветрен решил да се повози на "Форд"-а си, в колата се качил и негов съселянин и връстник.Двамата потеглили, но не стигнали далече - автомобилът се забил в ограда. От удара пострадал пътникът, който е откаран в болница с фрактура на дясната ръка. Пристигналите на местопроизшествието пътни полицаи от РПУ-Септември тествали А.К. с "дрегер", който отчел 1.56 промила концентрация на алкохол.

Другите двама водачи били засечени от служители на полицейските управления в Пещера и Пазарджик. Пещерецът Т.А. /25 г./ и пазарджиклията Л.Г. /46 г./ шофирали с 1.77 и 1.35 промила. Тримата са задържани с полицейски заповеди за срок от 24 часа. Срещу тях се водят две бързи и едно незабавно полицейски производства.

София-област. Вчера рано сутринта на главен път Е-83 между Ботевград и с. Трудовец лек автомобил "Ауди 80" застигнал и се ударил в движещия се пред него товарен "УАЗ 469". Пристигналите на местопроизшествието пътни полицаи установили, че шофьорът на колата Р.Н. /29 г./ управлявал возилото след употреба на алкохол - дрегерът отчел 1,94 промила. Нарушителят е санкциониран по Закона за движение по пътищата.

Ихтиманец без шофьорска книжка бил спипан да шофира пиян из улиците на града. Полицаите спрели за проверка ладата, която управлявал 32-годишният Ю.М. Оказало се, че мъжът не могъл да представи свидетелство за
правоуправление пред служителите на реда. Пробата за алкохол също се оказала положителна - 1,47 промила. Ю.М. отказал да даде кръвна проба. На нарушителя е съставен акт по Закона за движение по пътищата.

През почивните дни на територията на ОДП-Хасково са образувани три бързи полицейски производства срещу пияни водачи. Две от тях са в РПУ-Хасково - срещу 28-годишния М.Х., жител на с.Поповец с 1,25 промила и срещу 22-годишния Д.Д.от димитровградското село Каснаково с 1,29. В РПУ-Свиленград е повдигнато обвинение и срещу симеоновградчанина С.М. /32 г./, шофиращ с 2,69 промила алкохол в кръвта.

Разград. Вчера около 19.20 часа до спирката на с.Стражец е станало пътно-транспортно произшествие. Лек автомобил "Фолксваген Пасат" с разградска регистрация, управляван от 35-годишния Х.Т. от Разград, застига и блъска движещия се  пред него товарен автомобил "МАН", От удара няма пострадали. След катастрофата Х.Т. успял да избяга, но скоро бил усятановен и задържан. При проверката се оказало, че е шофирал след употреба на алкохол - 2,17 промила алкохол в кръвта му показал дрегерът. По случая е образувано бързо досъдебно производство.

пресцентър МВР



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.