Europe.bg
  Начало - България - ЕС - Дейности - Регионално развитие
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

България - ЕС / Дейности / Регионално развитие

  • A+
  • A-
29-10-2004

Балканска конференция

На 15 и 16 ноември 2004 год. в Резиденция “Бояна” - гр. София, ще се проведе Балканска конференция на тема “Регионалното сътрудничество – политика за устойчиво развитие на Балканите в контекста на разширение на Европейския съюз”. Конференцията е съвместна инициатива на Министерство на регионалното развитие и благоустройството и Министерство на външните работи по проект, включен в Работната програма за 2004 г. на Комуникационната стратегия за присъединяване на България към ЕС.

Конференцията е насочена към широк кръг от партньори в областта на регионалното развитие, на централно, регионално и местно ниво.

Членството в Европейския съюз е безспорен приоритет на политиката на всяка една от балканските страни. Те ще имат основна роля в постигането на приоритетните цели на новата кохезионна политика на Европейския съюз: сближаване, регионална конкурентноспособност и заетост, европейско териториално сътрудничество.
Обединяването и насочването на усилията на балканските страни към развитие на регионално сътрудничество на Балканите би повишило значително ефективността  на помощта от Структурните и Кохезионния фонд на ЕС и би допринесло за постигане на балансирано устойчиво регионално развитие.

Предвижда се всяка участваща страна да представи своята политика за регионално и пространствено развитие като изнесе доклад, основаващ се на приетата/ приетите от правителството национални стратегии в тази област или добри практики, които биха могли да бъдат приложени и в съседните страни. Програмата предоставя възможности за отворена дискусия на всички участници във форума. Като очакван резултат от срещата, е заложен изграждането на съвместна рамка за насърчаване на регионалното сътрудничество на национално, регионално и местно ниво между Балканските страни в партньорство с неправителствени организации и социално-икономически партньори, работещи в тази област.

Официалният език на конференцията е английски език.



Регионално развитие
Регионална политика 2007-2013
Българско законодателство; Европейско законодателство


 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.