Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
14-03-2008

ХОРАТА С УВРЕЖДАНИЯ И ДОСТЪПНОСТТА НА РАБОТНОТО МЯСТО- ТЕМА НА СЕМИНАР ПОД ЕГИДАТА НА ЕВРОДЕПУТАТА МАРИЕЛА БАЕВА

По инициатива на българския депутат в Европейския парламент Мариела Баева (АЛДЕ-ДПС) и Adecco на 18 март в София ще се проведе международен семинар на тема "Подобряване на интеграцията на хората с увреждания: правилата и бизнеса заедно в осигуряването на достъпни работни места".

Форумът ще се състои от 13.30 часа в хотел "Анел" в столицата. Сутринта от 10.30 часа е предвидена среща с журналисти за работна дискусия по темата в Информационния център на ЕП на ул. "Московска" 9.

Портал ЕВРОПА е медиен партньор на събитието, организирано с подкрепата на Алианса на либералите и демократите за Европа (АЛДЕ) в Европейския парламент и със съдействието на Ajilon Consulting, част от Adecco Group - водещи международни консултанти в областта на човешките ресурси и осигуряването на равни условия за хората с увреждания. Очаква се значителен брой представители на български и европейски институции, неправителствени организации и бизнес компании дa се включат в инициативата.

 

Целта на форума е да повиши информираността за възможностите, които хората с увреждания представляват за обществото и трудовия пазар, особено в България, която все повече се сблъсква с липсата на работна ръка. Г-жа Баева подчертава, че намирането на подходящи решения на проблемите в тази област може да промени осезаемо сегашната ситуация. Една от целите на конференцията е да осигури възможност за контакти между участниците, така че те да работят по-ефективно за преодоляване на предизвикателствата пред интеграцията на хората с увреждания.

Участниците в семинара ще представят стратегии и най-добрите практики за интеграцията на хората с увреждания в България и други европейски страни.


Г-н Хавиер Гуемес, директор на Европейския форум за хора с увреждания и г-н Франческо Гарофало, директор на отдела за управление на трудовия пазар в италианското министерство на труда, ще говорят за това как да се прилагат конкретни мерки за активно включване на хората с увреждания в обществения и трудов живот. Г-жа Шербетова, която ръководи отдела за интеграция на хората с увреждания в Министерство на труда и социалната политика, ще представи регулаторната рамка. Г-н Люк Фоал, мениджър по професионална интеграция в Агенцията за хора с увреждания във Валония, Белгия, ще представи най-добрите практики в областта.

В дискусията ще се включат заместник-председателят на Българската Стопанска Камара, г-н Тебеян и г-жа Марина Кърковска от Агенцията за хората с увреждания.


Представители на Adecco, "Шиндлер", Сиела и Хюлет-Пакард- България, в лицето на генералния й мениджър, г-жа Саша Безуханова, ще представят визията на бизнеса за интеграцията на хората с увреждания.

Г-жа Мариела Баева е български депутат от групата на Алианса на либералите и демократите за Европа /АЛДЕ/ в ЕП.


Тя е член на Комисията по икономически и парични въпроси и на Делегацията за връзки със страните от Южна Азия в Европейския парламент, както и заместващ член на Комисията по външни работи и на Делегацията за връзки със Съединените американски щати. През 2007 г. г-жа Баева подкрепи европейската кампания , която обедини хора с увреждания от Белгия, България, Германия, Ирландия, Португалия, Испания, Швеция, Великобритания, Норвегия и Унгария.

 

Портал ЕВРОПА е медиен партньор на проявата. Нашите читатели могат да очакват подробности за съдържанието на презентациите на основните лектори и участници в дискусията на семинара, а така също и авторски материал на г-жа Мариела Баева след неговото провеждане.

Предварително събираме въпроси, мнения и предложения по темата на редакционната електронна поща.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.