Europe.bg
  Начало - Парламент - За инициативата
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Парламент / За инициативата

  • A+
  • A-
19-03-2008

За организациите, изпълняващи проекта "Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!"

Европейски институт   

Европейският институт е неправителствена организация, основана през април 1999 г. в отговор на стремежа на България за ускоряване процеса на подготовка за присъединяване към Европейския съюз. Европейският институт е създаден с подкрепата на г-н Джордж Сорос, основател на Институт "Отворено общество" и мрежата Сорос фондации.  

Център за модернизиране на политики  

 Центърът за модернизиране на политики е неправителствена организация, която се занимава с политиките, свързани с общото развитие на икономиката, управлението на обществения сектор, образованието, науката, културата и технологиите и разработване на концепции, стратегии и модели за тяхното развитие и модернизиране с оглед световните процеси на глобализация и членството на България в Европейския съюз.  

Портал ЕВРОПА    

Създаденият през 2003 г. Портал ЕВРОПА предоставя информация и анализи за европейските политики и участието на България в тях и посредничи в дебата за целите и посоките на общественото развитие. Членството на България в ЕС представлява предизвикателство пред капацитета на институциите. Портал ЕВРОПА извършва системно наблюдение и анализ на тяхната дейност, с което подпомага ефективността им – което е в полза на гражданското общество.   

Радио България – световната програма на Българското национално радио   

Вече седмо десетилетие Българското радио - "Предавания за чужбина", а сега Радио България, представя пред света културната и националната идентичност на страната ни. Тази програма е основен източник на информация от и за България пред милиони радиослушатели извън нейните предели. Това намира потвърждение от множеството съобщения на хора от всички континенти - дългогодишни, а и все нови и нови слушатели. Тази многомилионна аудитория е и най-добрият колективен кореспондент на радиото.  

RFI-Румъния    

Със своите радиопредавания на румънски език, РФИ-Румъния покрива аудитория в голям брой градове в страната, сред които столицата Букурещ, както и другите ключови региони в Румъния. Програмата на РФИ-Румъния е с европейска ориентация и насочена към различни целеви аудитории. До момента радиостанцията е осъществила успешни партньорства с Портал ЕВРОПА в България – като част от Европейския институт – в сферата на обмена на информация в области, свързани с европейската интеграция на двете съседни страни.  

Yvelines Radio  

Ивлин-Радио във Франция произвежда редица предавания и програми, свързани с европейската интеграция и в частност присъединяването на България и Румъния, давайки възможност на френските слушатели да изразяват мнението си по тези въпроси. Ивлин-Радио декларира готовност да се включи в партньорската мрежа по проекта с различни държави-членки, които ще информират европейските граждани относно ролята на ЕП като директно избираем орган, представляващ Общността в нейната цялост. Радиото ще допринася с търсене на най-подходящите форми за разпространение на посланията на проекта, както и чрез стимулиране на гражданското участие. Също така то ще обяснява на своите слушатели мястото и функциите на ЕП в европейския институционален модел.    

  
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.