Europe.bg
  Начало - Твоят глас в ЕС - Специално от Портал Европа
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Твоят глас в ЕС / Специално от Портал Европа

  • A+
  • A-
20-03-2008

КОМУНИКАЦИОННАТА КАМПАНИЯ "СЕГА - ВЗАИМОДЕЙСТВАМЕ С ЕВРОПЕЙСКИЯ ПАРЛАМЕНТ!" СТАРТИРА

Европейски институт,  Центърът за модернизиране на политики и Портал "Европа" представиха интернет комуникационната кампания "Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!" на 19 март  в информационния център на ЕП на София. Медии и представители на медийните партньори на инициативата уважиха събитието, което съвпадна по дата с 50-ия рожден ден на Европейския парламент /ЕП/ - 19 март. То се предаваше пряко по уеб камера за потребителите в интернет.

Г-жа Юлиана Николова, директор на Европейски институт, заяви в своето приветствие, че кампанията се осъществява, благодарение на партньорствата в 20 държави-членки на ЕС, както и достига до гражданите на страните-кандидатки за членство. Като една от основните цели на инициативата тя подчерта да се издигне авторитета на ЕП, близо година преди следващите избори през юни 2009 г. Инициативата има за цел и да погледнем напред към новата роля и повишените правомощия на ЕП съгласно Лисабонския договор, изискващи още по-интензивен диалог между гражданите и евродепутатите.

Parliament.europe.bg е новият адрес в интернет, на който ще се случват събитията от кампанията. На него в текст, звук и картина, на 11 европейски езика  вече се публикува и разпространява актуална информация за ЕП, създават се възможности за осъществяване на пряка комуникация с членовете на ЕП.

На портала вече са публикувани специални обръщения от Андрю Дъф, евродепутат от АЛДЕ и Александър Стъб, европейски депутат от ЕНП-ЕД, както и видеоматериали и снимки, свързани с историята и дейността на ЕП. Първото тематично радиопредаване на Радио "България" за ролята на ЕП по ключовите въпроси на ЕС вече също се осъществи и може да слуша онлайн на български и френски език. Радиопредаванията, част от кампанията, са копродукция на "Радио България", RFI-Румъния и радио YVELINES-Франция.

Европейският институт е осигурил участието и на други партньори, сред които: PASOS network - Чехия; Centre for European Political Studies (CEPS) - Белгия; CHALLENGE Project network; Balkan Communication Network (BCN) и други.

Кампанията ще продължи до края на април 2009 г. и ще съвпадне с финалната фаза на подготовката за избиране на нов състав на ЕП.

По-късно в информационния център на ЕП в София се откри и юбилейна изложба със снимки от историята и ключови моменти в дейността на Европейския парламент, послучай 50-тата му годишнина. Събитието уважиха български и чуждестранни евродепутати, сред които Енрико Барон Креспо, бивш председател на ЕП и настоящ уважаван евродепутат-социалист.



Специално от Портал Европа


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Анкети
 
 
 
    Още 
Парламент
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.