Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
17-05-2008

ПОРТАЛ ЕВРОПА ПРЕДСТАВЯ НОВИТЕ КОНКУРСИ ОТ ИНИЦИАТИВАТА „ГОВОРИ С ЕВРОПА” В ПОНЕДЕЛНИК СУТРИН

На 19 май 2008 г., понеделник, от 9.30 часа в Информационният център на ЕС на ул. „Московска” № 9 ще се състои награждаването на авторите на най-добрите есета от тематичния младежки конкурс „Европа е равно на…”, организиран от Портал ЕВРОПА и Центърът за модернизиране на политики.

Ал. Шпатов
Евродепутатът Кристиан Вигенин, който е и член на журито, оценявало есетата, осигурява голямата награда за носителя на първото място в конкурса – посещение на Европейския парламент. Г-н Вигенин лично ще връчи наградата на 22-годишния студент от София Александър Шпатов.
 
Наградите на останалите автори ще бъдат връчени от другите членове на журито: заместник-председателя на Народното събрание проф. Любен Корнезов, преподавателя в Катедра „Европеистика" в СУ доц. д-р Нели Огнянова, журналиста от Програма „Хоризонт" на БНР Никола Миладинов и директора на Европейски институт Юлиана Николова.
 
Вижте ТУК подробен репортаж и снимков материал от събитието...!

18-годишният ученик от Ямбол Мариян Васев получава втората награда. На трето място са 16-годишните Мария Рангелова от Пловдив и Мила Божкова от Варна, а на четвърто – 13-годишната Мариела Богданова от Гоце Делчев. Тяхната награда е участие в двудневния летен семинар на Портал ЕВРОПА, който ще се проведе през юли във Варна. Там Мариян, Мария и Мариела ще имат възможност да влязат в ролята на еврокомисари, евродепутати и държавни глави на страни-членки, за да се запознаят нагледно с процеса на вземане на решения в ЕС.

Журито определи и пет поощрителни награди в конкурса за есе „Европа е равно на…”. Те отиват при Николина Кирилова (22 г., гр. Монтана), Валентин Хаджинаков (ученик от Кърджали), Добрин Станев (студент от София), Радослав Пашов (студент от Велико Търново) и Ния Георгиева (ученичка от София).

На тържеството в Инфо-центъра на ЕС в понеделник сутрин ще бъдат съобщени и подробности за още два конкурса на „Говори с Европа” – фотоконкурс „България – европейска страна” и радиоиграта „Познаваш ли ЕС?”, която ще се излъчи по Радио „Фреш!” в пет кръга в пет последователни дни – от понеделник 19 май до петък 23 май. Трима от слушателите на „Фреш!”, които отговорят правилно на евро-въпросите, подготвени от екипа на Портал ЕВРОПА, също ще пътуват до Брюксел и ще имат възможност да осъществят еднодневен стаж в екипа на евродепутата Душана Здравкова.

Повече подробности за радиограта, стартираща в понеделник, ще съобщят на тържеството на „Московска” 9 лично Душана Здравкова, както и президентът на Радио „Фреш” Христин Стрижлев.


Конкурсите са част от „Говори с Европа” – инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия. „Говори с Европа” се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА. Награждаването в този конкурс е осъществено благодарение на любезната подкрепа на българския евродепутат Кристиан Вигенин.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.