Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
17-05-2008

ПОРТАЛ ЕВРОПА НАГРАЖДАВА АВТОРИ НА ЕСЕТА В ПОНЕДЕЛНИК СУТРИН

На 19 май 2008 г., понеделник, от 9.30 часа в Информационният център на ЕС на ул. „Московска” № 9 ще се състои награждаването на авторите на най-добрите есета от тематичния младежки конкурс „Европа е равно на…”, организиран от Портал ЕВРОПА и Центърът за модернизиране на политики.
 
Евродепутатът Кристиан Вигенин, който е и член на журито, оценявало есетата, осигурява голямата награда за носителя на първото място в конкурса – посещение на Европейския парламент. Г-н Вигенин лично ще връчи наградата на 22-годишния студент от София Александър Шпатов.
 
18-годишният ученик от Ямбол Мариян Васев получава втората награда. На трето място са 16-годишните Мария Рангелова от Пловдив и Мила Божкова от Варна, а на четвърто – 13-годишната Мариела Богданова от Гоце Делчев. Наградите им ще бъдат връчени от другите членове на журито: заместник-председателя на Народното събрание проф. Любен Корнезов, преподавателя в Катедра „Европеистика" в СУ доц. д-р Нели Огнянова, журналиста от Програма „Хоризонт" на БНР Никола Миладинов и директора на Европейски институт Юлиана Николова.
 
На тържеството в Инфо-центъра на ЕС в понеделник сутрин ще бъдат съобщени и подробности за още два конкурса на „Говори с Европа” – фотоконкурс „България – европейска страна” и радиоиграта „Познаваш ли ЕС?”, която ще се излъчи по Радио „Фреш!” в пет кръга в пет последователни дни – от понеделник 19 май до петък 23 май. Трима от слушателите на „Фреш!”, които отговорят правилно на евро-въпросите, подготвени от екипа на Портал ЕВРОПА, също ще пътуват до Брюксел и ще имат възможност да осъществят еднодневен стаж в екипа на евродепутата Душана Здравкова.
 
Повече подробности за радиограта, стартираща в понеделник, ще съобщят на тържеството на „Московска” 9 лично Душана Здравкова, както и изпълнителният директор на Радио „Фреш!” Христин Стрижлев.


Конкурсите са част от „Говори с Европа” – инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия. „Говори с Европа” се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА. 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.