Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
18-05-2008

РАДИОИГРА "ПОЗНАВАШ ЛИ ЕС?" ПРАВЯТ РАДИО "ФРЕШ!" И ПОРТАЛ ЕВРОПА

Audio
Изисква JavaScript и Adobe Flash Player.
Спечели пътуване до Брюксел, бъди стажант в екипа на евродепутатите за един ден…

Новият медиен партньор на Портал ЕВРОПА – Радио „Фреш!” ще проведе уникална по рода си европейска радиоигра, озаглавена „Познаваш ли ЕС?”

В пет поредни дни младите Фреш-слушатели от цяла България ще могат да се обаждат по телефона и да отговарят на въпросите на водещите, за да участват в Големия Евро-жребий. Трима от всички, които дадат верни отговори, ще получат награда от члена на Европейския парламент г-жа Душана Здравкова.

По нейна покана тримата щастливци ще могат да посетят лично Европейския парламент, да се запознаят с неговата работа, и най-важното: младите хора ще могат да бъдат стажанти за един ден в екипа на г-жа Здравкова.

Играта ще върви в ефира на „Фреш!” от понеделник, 19 май, до петък, 23 май 2008 г. включително. Жребият ще бъде изтеглен на 23 май, понеделник.


Радиоиграта е част от „Говори с Европа” – информационно-комуникационната инициатива на Портал ЕВРОПА и Центъра за модернизиране на политики, която се осъществява по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия.

В „Говори с Европа”, освен радиоигра, имаше конкурс за тематично есе „Европа е равно на…”, а в момента е в ход и фотоконкурс „България – европейска страна”.

„ФРЕШ!” И ПОРТАЛ ЕВРОПА

Чуй повече ТУК…

Екипът на Портал ЕВРОПА се стреми най-младите българи да научат най-много за Европейския съюз чрез инициативата „Говори с Европа”. Затова се обърнахме към нашите колеги и приятели във „Фреш!” – с идеята по атрактивен и забавен начин да повишим познанията и интереса на младите хора, които слушат хитовете днес.

„Фреш!” е радио за съвременни и модерни хитове, с аудитория от млади хора на възраст от 15 до 30 г.

Блондинките
Радиоиграта „Познаваш ли ЕС?” ще се излъчи в популярното следобедно предаване „Блондинките” с водещи Елена и Цвети.

Обичате ли да се смеете на вицове за блондинки?!? Или предпочитате да се срещате с руси дами? А може би самата вие сте една от тях? Ако отговорихте на поне един от въпросите с „да” още сега отбележете в списъка си със задачи за седмицата да слушате радио FRESH! Между 14 и 18 часа, когато в ефир са „Блондинките”!

Това е интерактивно седмично шоу, в което се говори за приятелство, любов, секс, изневери, предателства, завист - всички човешки взаимоотношения, с които живеем всеки ден! Водещи са Цвети и Елена – блондинките, които не се притесняват да разкажат в ефир за собствените си преживявания, да измъкват от слушателите дълбокопазените им тайни или да задават провокативни въпроси на известните си гости.

„Не искаме това да бъде поредното толк шоу, в което да се обсъждат филосовски теми, нито ще търсим евтин скандален имидж – споделят Цвети и Елена. „Ние сме две блондинки, които говорят за това, което ги вълнува без задръжки и очакваме от слушателите ни да направят същото! Нещо като следобедно кафе с приятели, на което обсъждаш пикантните клюки от седмицата!”

Двете водещи залагат на два фактора за успеха на шоуто си – изкушението от воайорстването и правилото, че „всеки има какво да каже”!

„Самите ние не приемаме „Блондинките” като шоу, а по – скоро като сериал, който си има герои, сюжетна линия и неочаквани обрати” – обяснява Цвети! „И залагаме на идеята, че сме „умни, но красиви” в борбата да слушатели с конкуренцията” – допълва закачливо Елена!

Международната асоциация на блондинките се увеличи с още две русокоски! Цвети и Елена бяха официално приети в организацията от председателката Олга Ускова, а поводът- първия рожден ден на шоуто!

Сериалът на „Блондинките” по радио FRESH продължава! И дали като всеки филм ще има хепи едн това все още е рано да се каже, но едно е сигурно – петъчните следобеди вече няма да са скучни!


КАК ДА СПЕЧЕЛИМ?

Най-досетливите вече знаят, че ако човек предварително прочете публикациите на Портал ЕВРОПА от рубриката „Тема на месеца”, няма да има никакви затруднения да отговори правилно на въпросите на Цвети и Елена в радиоиграта „Познаваш ли ЕС?”. Освен това малко „тренировки” никога не са излишни – вижте ТУК едноименния онлайн-теста на Портал ЕВРОПА…

Ето и темите на радиоиграта:



„Говори с Европа” – инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия. „Говори с Европа” се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА.


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.