Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
26-05-2008

ТРИМА СЛУШАТЕЛИ НА „ФРЕШ” – ЕВРОДЕПУТАТИ ЗА ЕДИН ДЕН С ПОРТАЛ ЕВРОПА

Audio
Изисква JavaScript и Adobe Flash Player.
Днес бе изтеглен жребият, който определи тримата победители в първата по рода си радиоигра „Познаваш ли ЕС?”, осъществена от Радио „Фреш” и Портал ЕВРОПА.

Радиоиграта е част от „Говори с Европа” – информационно-комуникационната инициатива на Портал ЕВРОПА и Центъра за модернизиране на политики, която се осъществява по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия.

Трима „Фреш”-слушатели ще посетят Европейския парламент в Брюксел по покана на евродепутата Душана Здравкова и ще имат уникалната възможност да бъдат стажанти за един ден в нейния екип.

Това са: Никола Василев от Русе (26 г.), Димитър Трифонов от град Левски (21 г.) и Светла Маринова от Варна (24 г.).


Жребият бе изтеглен в студиото на Радио „Фреш” от г-жа Ингрид Шикова, съветник по комуникация и информация в Представителството на ЕК в България /в средата/, г-н Христин Стрижлев – изпълнителен директор на Радио „Фреш” /в ляво/, Елена - водеща на предаването "Блондинките" /в ляво/ и г-н Огнян Бояджиев, главен редактор на Портал ЕВРОПА.
ЧУЙ ЦЯЛОТО ТЕГЛЕНЕ НА ЖРЕБИЯ ТУК!
ЧУЙ РЕАКЦИИТЕ НА ПОБЕДИТЕЛИТЕ ТУК!
Още двама слушатели, дали верни отговори в едноседмичната радиовикторина „Познаваш ли ЕС?”, получават награди – това са Веселина Гайдарджиева от София (24 г.) и Емил Георгиев от Поморие (24 г.). наградата за Веселина и Емил ще е участие в двудневната информационно-обучителна среща от инициативата „Говори с Европа”, която ще се проведе на 11 и 12 юли във Варна, отново със съдействието на г-жа Душана Здравкова.

Имената на Веселина и Емил също бяха изтеглени с жребий /на снимката/ в студиото на "Фреш".
Предисторията

От 19 до 23 май в ефира на националната музикална радиомрежа „Фреш”, в следобедното предаване „Блондинките” с водещи Цвети и Елена, бе проведена познавателна радиоигра, обхващаща занимателни въпроси от темите на месеца на Портал ЕВРОПА.


Домакин на радиоиграта беше следобедно предаване „Блондинките” с водещи Цвети и Елена /която е на снимката заедно с новинаря Симеон Атанасов, показващи специалната Грамота, която победителите в играта получават/.

Екипът на Портал ЕВРОПА се стреми най-младите българи да научат най-много за Европейския съюз чрез инициативата „Говори с Европа”. Затова се обърнахме към нашите колеги и приятели във „Фреш!” – с идеята по атрактивен и забавен начин да повишим познанията и интереса на младите хора, които слушат хитовете днес. „Фреш!” е радио за съвременни и модерни хитове, с аудитория от млади хора на възраст от 15 до 30 г.
Ето и темите на радиоиграта:
• 21 май - Темата: Утрешна Европа
• 23 май - Темата: Евродепутатите.
Всичките пет теми, въпросите и отговорите, можете да чуете ТУК.
Повече за победителите

В жребия бяха поставени имената на всички слушатели на „Фреш”, участвали в играта „Познаваш ли ЕС?”, които даваха верни отговори през цялата седмица. Бяха присъдени три големи награди и две поощрителни.

Големите награди

Димитър Трифонов е на 21 г., от гр. Левски. Той отговори правилно на въпроса „Какъв ще бъде броят на еврокомисарите, след като влезе в сила Лисабонският договор?”. Правилният отговор е – техният брой ще бъде по-малък. Димитър е студент специалност „Публична администрация” в Свищов.

Никола Василев е отговорил правилно на въпроса – „Колко са звездите на европейското знаме?” – като Никола сам е обяснил и какво означават тези 12 звезди. Той е на 26 г., от Русе и е дипломиран магистър по счетоводство и контрол, в момента активно търси работа.

Светла Маринова, на 24 г. От Варна, е отговорила правилно на въпроса „Колко продължава мандатът на Европейския парламент?” Правилният отговор е пет години. Светла е студентка по международни отношения – магистър – в СУ.

Поощрителни награди

Веселина Гайдарджиева е отговорила вярно на въпроса „Кое от изброените не е институция на ЕС” – Съветът на Европа, Европейската комисия или Европейския парламент? Правилният отговор е Съветът на Европа. Веселина, която е на 24 години, превежда документи на ЕС и е от София.

Емил Георгиев е на 24 години и е от Поморие. Той е отговорил вярно на същия въпрос, на който правилен отговор даде и Светла Маринова – за продължителността на мандата на ЕП. Емил е студент – специалност финанси – и прави магистратура в УНСС.

„Говори с Европа” – инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия. „Говори с Европа” се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА. Наградите в радиоиграта са предоставени с любезната подкрепа на българския евродепутат Душана Здравкова.


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.