Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
17-06-2008

Приоритетите на Френското председателство на ЕС представят в София в понеделник

По традиция Европейският институт организира представяне на плановете на поредния ротационен председател на Европейския съюз.

Публичната лекция „Приоритетите на Френското председателство на ЕС” ще бъде представена от френския посланик в България Етиен дьо Понсен и ще се проведе в понеделник, 23 юни, от 10.00 часа в Зала „Сердика” на хотел „Шератон”. Тя се осъществява съвместно с кабинета на Министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова.
 
 
Министър Грънчарова ще участва в публичната лекция заедно с посланика на Чехия у нас Мартин Клепетко, представител на Ирландското посолство, съветника по информация и комуникация в Представителството на ЕК в България Ингрид Шикова и директора на Европейския институт Юлиана Николова.

Очаква се сред ключовите теми в дискусията да бъдат последиците за ЕС след отрицателния референдум за Лисабонския договор в Ирландия, както и плановете на Париж за действие в посока излизане от настоящото положение. Срещата е отворена за журналисти.
 
Междувременно на 18 юни Франция потвърди приоритетите си - околна среда, отбрана, имиграция и селско стопанство, въпреки отрицателния ирландски референдум. При представянето на приоритетите на френското председателство пред Сената, държавният секретар по европейските въпроси Жан-Пиер Жуйе декларира, че най-добрият отговор, който френското председателство може да даде след референдума в Ирландия, е да прави повече политика в Европа и повече общи европейски политики. Франция иска да изпълни "със скромност и строгост" мандата си, пишат медиите.
 
към сайта
Ключовият за бъдещето на Европейския съюз момент, който съвпада с началото на Френското председателство, ще бъде предаван на живо и подробно отразен на иновативния уебсайт в рамките на инициативата „Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!” Припомняме, че този проект се осъществява от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА с медийното партньорство на Радио България, Yvelines radio – Франция и RFI – Румъния, както и със съдействието на редица партньорски организации в множество държави-членки. Един от акцентите в инициативата е представяне и разпространение на анализи и гледни точки за ротационните председателства на ЕС с фокус върху ролята на ЕП в бъдещото развитие на ЕС.

Темата за ролята на Франция в тези процеси не е нова за екипа на Европейския институт – в края на май директорът на организацията Юлиана Николова взе участие в престижния дипломатически форум „Пролет за Европа”, специално за който в България пристигна бившият председател на Европейския конвент Валери Жискар Д’Естен.

Материалите от тази конференция можете да намерите на иновативния уебсайт в рамките на инициативата „Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!”


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.