Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
21-06-2008

Портал ЕВРОПА на живо: понеделник сутрин

Гледайте по Europe.bg първото събитие у нас по повод старта на Френското председателство на ЕС!

Приоритетите на Френското председателство ще излъчим пряко по интернет с картина и звук от „Шератон” в рамките на инициативата „Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!”

Началото е 10.00 часа, а мястото, от където ще предаваме - Зала "Сердика" на столичния хотел "Шератон".

 
Очаквайте скоро специален "прозорец" на сайта, чрез който ще можете да гледате прякото излъчване.
 
Събитието

По традиция Европейският институт организира представяне на плановете на поредния ротационен председател на Европейския съюз. Представянето на Френското председателство се осъществява съвместно с кабинета на Министъра по европейските въпроси Гергана Грънчарова, която ще участва в дискусията заедно с посланика на Чехия у нас Мартин Клепетко, представител на Ирландското посолство, съветника по информация и комуникация в Представителството на ЕК в България Ингрид Шикова и директора на Европейския институт Юлиана Николова.

Проявата ще започне с публична лекция „Приоритетите на Френското председателство на ЕС” на френския посланик в България Етиен дьо Понсен.

Срещата е отворена за журналисти и граждани. Очаква се сред ключовите теми в дискусията да бъдат последиците за ЕС след отрицателния референдум за Лисабонския договор в Ирландия, както и плановете на Париж за действие в посока излизане от настоящото положение.

Председателствата на ЕС - на фокус

Инициативата „Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!” се осъществява от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА. Един от акцентите в инициативата е представяне и разпространение на анализи и гледни точки за ротационните председателства на ЕС с фокус върху ролята на ЕП в бъдещото развитие на ЕС.

Франция, Европа и България – календар

В прессъобщение на Френското посолство се посочва, че проявата в понеделник, на 23 юни, която е по инициатива на министър Гергана Грънчарова и на директора на Европейския институт Юлиана Николова, е първото от цяла серия събития по повод началото на Френското председателство на Европейския съюз.

Два дни след него – в сряда, на 25 юли – ще бъде проведен семинар за представяне на Френското председателство на ЕС, предназначен за политици и представители на администрацията. Той ще се проведе в Резиденцията на Франция на ул. „Оборище” 27. Тогава съвместна пресконференция ще дадат френският посланик Етиен дьо Понсен и външният министър Ивайло Калфин.

В петък – на 27 юни, от 9 сутринта, отново в Резиденцията, ще се състои съвместна пресконференция на посланик дьо Понсен и кмета на София Бойко Борисов. Поводът са първите регионални срещи за трансгранично сътрудничество, устойчиво развитие и децентрализирано сътрудничество на Балканите.
 
На 30 юни, понеделник, от 18.30 часа в Софийската опера е организирана Гала вечер с програма – Лакме: опера от три части на френския композитор Лео Делиб (1836-1891 г.)

На 1 юли, вторник, от 19 часа в Центъра за култура и дебат „Червената къща” в София ще се състои представяне на Френското председателство в рамките на цикъла „Европа тук и сега”. След конференцията, в която ще участва посланик дьо Понсен, е организиран дебат с влиятелната журналистка, отразяваща европейската тематика във вестник „Дневник” – Деница Каменова.

На 3 и 4 юли в столичния хотел „Принцес” ще се проведат първите регионални срещи за трансгранично сътрудничество, устойчиво развитие и децентрализирано сътрудничество на Балканите. Повече от 170 участници от 15 страни от региона се очаква да присъстват на конференцията. Това ще е първата голяма проява в София в рамките на Френското председателство на ЕС, уточняват от посолството.

На 10 юли в Зала „Запад” на Народното събрание от 10 часа ще бъде направено поредното представяне на Френското председателство, а аудиторията ще бъде съставена от членове на парламентарните комисии по европейска интеграция и по външна политика.


Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.