Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
07-07-2008

„Говори с Европа” стартира е-платформа за дистанционно обучение

Платформата за дистанционно обучение http://elearning.europe.bg/ е инструментът, чрез който скъсяваме дистанцията помежду си, научаваме се да разбираме Европейския съюз днес и си съставяме собствено мнение за неговото „утре". 

Чрез сайта всички желаещи могат да научат в подробности „стъпка по стъпка" за механизмите, по които се взимат важните решения на ниво Европейски съюз. Платформата е активна в интернет от днес - тя е част от "Говори с Европа" и е разработена от екипа на Портал ЕВРОПА и на Центъра за модернизиране на политики.

 

Екипът на Портал ЕВРОПА кани всички свои читатели и приятели да се регистрират в http://elearning.europe.bg/, за да могат да обменят идеи, предложения и мнения по темата, както и да получават експертни отговори на зададените от тях въпроси.
 
За да се възползвате от всички учебни материали, тестове и богата библиотека, е необходима регистрация.
 
Системата ще помогне на участниците в предстоящите събития от „Говори с Европа" във Варна да бъдат по-активни и информирани по темите, които ще се обсъждат.

Всички желаещи да се запознаят с новата платформа за дистанционно обучение са поканени от 9.30 часа в събота, 12 юли в Зала „Пресцентър" на Фестивалния и конгресен център - бул. „Сливница" 2, до Морската градина, Варна. По разбираем начин ще ви запознаем с основните процедури, по които Европейският съюз взима своите решения. Ще ви разкажем и за начина, по който България участва в този процес.

След това ще проведем практическа игра - участниците ще влязат в ролята на тези, които взимат решенията, ще дебатират, ще се консултират и ще изготвят становища... В събитието ще участват представители на Министерския съвет, Държавната агенция за закрила на детето, Детския съвет към ДАЗД, журналисти, студенти и ученици.

От 12.30 часа в събота - 12 юли, ви каним и на среща-разговор с евродепутата Душана Здравкова (ЕНП-ЕД) в Информационния център на евродепутатите от ГЕРБ на ул. „Македония" 82-84, Варна. Г-жа Здравкова ще сподели в дискусия с участниците интересни моменти от своя професионален опит в ЕП за процедурите на одобрение и на т.нар. „co-decision".

Събитията от инициативата „Говори с Европа" във Варна се провеждат със съдействието на г-жа Здравкова, която е и зам.-председател на Комисията по конституционни въпроси на ЕП.

А в петък, 11 юли, от 15.00 ч. в Зала „Пресцентър" на Фестивалния и конгресен център ще се проведе публичен дебат за демографските тенденции в Европа и европейските практики за стимулиране на раждаемостта. Сред участниците ще бъдат членът на Европейския парламент Биляна Раева (АЛДЕ), представители на МТСП, списание „9 месеца" и Европейският институт. Дебатът е в рамките на проекта „3 D - гласът на българските млади хора за Европа", осъществяван от Европейския институт също в рамките на План Д.


„Говори с Европа” e инициатива по План Д за демокрация, диалог и дебат на Европейската комисия, която се реализира от Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА и е съфинансирана чрез Представителството на ЕК в България.


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.