Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
09-09-2008

Изложбата “България-европейска страна” гостува на ЕП в Брюксел

Изложбата с най-добрите фотографии от фотоконкурса "България -европейска страна" предизвика силен интерес в ЕП в Брюксел, където е представена по покана на българския член на Европейския парламент Николай Младенов /ЕНД-ЕД-ГЕРБ/. Снимките са разположени в коридора, в който се намират кабинетите на българските евродепутати.

Изложбата гостува на Европейския парламент от 7 септември, когато в белгийската столица пристигнаха четиримата победители във фотоконкурса - Лора Василева, Боян Иванов, Бедрос Азинян и Бистра Додова. Лора Василева от София, Боян Иванов от Видин, Бедрос Азинян от Казанлък и Бистра Додова от София са носителите на първите три награди от фотоконкурса "България - европейска страна". Бедрос Азинян и Бистра Додова си поделиха третото място. Те получиха като награда за своето отлично представяне посещение на ЕП по покана на Николай Младенов, което ще продължи до 11 септември.

 
В изложбата, която откри сезона във Френския институт на 1 септември, участват 22 от най-добрите снимки, участвали в конкурса. На 5 септември на тържествена церемония наградените и част от носителите на поощренията получиха предметни награди от партньорите в конкурса и гости на събитието - евродепутатът Николай Младенов, Зинаида Велева - ръководител на Представителството на Европейската комисия у нас, Лора Трайкова - представител на медийния партньор Аctualno.com, Юлиана Николова - директор на Европейския институт, както, разбира се, и новият директор на Френския културен институт - г-жа Бенедикт Контамен. Репортаж от събитието можете да прочетете ТУК.

На церемонията бе представен и сборникът с фотографии и есета, наградени в проведените през последните месеци тематични конкурси в рамките на "Говори с Европа". Можете да се запознаете със сборника в електронен вариант ТУК(4.18 Mb).

Междувременно медийният партньор на фотоконкурса - Actualno.com - също помести специална галерия с най-добрите фотографии. Галерията можете да видите ТУК

Фотоконкурсът "България - европейска страна" е част от информационно-комуникационната инициатива "Говори с Европа", организирана от Портал ЕВРОПА и ЦМП с финансовата подкрепа на Европейската комисия по т.нар. План Д за демокрация, диалог и дебат. В конкурса участваха близо 1000 фотографии на автори - професионалисти и любители от цялата страна, които можете да разгледате на специализирания сайт photo.europe.bg.

 



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.