Europe.bg
  Начало - Europe Direct - Директно от...
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Europe Direct / Директно от...

  • A+
  • A-
25-09-2008

Български журналисти търсят актуалните европейски теми на сезона в ТВ-дискусия в Брюксел

Какви теми и проблеми ще бележат месеците до края на тази и първите на следващата година - през погледа на българските и европейските граждани?

На тази основна тема се фокусира проведената на 10 септември в Брюксел специална телевизионна дискусия с участието на български журналисти, която се състоя в телевизионното студио на Европейския парламент със съдействието на члена на ЕП Душана Здравкова и екипа на "Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!".


На уебсайта на инициативата - http://parliament.europe.bg ви представяме видеозапис на дискусията в три части.

В нея участват журналистите Даниела Стойнова от "Радио Варна" и кореспондент на БНР, Велин Пенев от телевизия МСАТ, Ива Николова от в-к "Монитор", Симеон Атанасов от радио "Фреш" и Симеон Колев от "БГ радио".

Модератор на разговора е Огнян Бояджиев от Портал ЕВРОПА.
 
 
Между 9 и 11 септември 2008 г. група български журналисти бяха на посещение в Европейския парламент по покана на евродепутата г-жа Душана Здравкова. Те имаха възможност да проведат поредица от срещи по актуални за България и за всички европейски граждани теми, с еврокомисар Меглена Кунева, британския евродепутат-консерватор Джефри Ван Орден, генералния секретар на ЕНП Антонио Лопес, както и с представители на екипа на еврокомисаря по правосъдието и вътрешните работи Жак Баро.


Вечерта след срещите г-жа Здравкова съдейства лично за провеждането на телевизионен журналистически дебат в специално оборудваното телевизионно студио на Европейския парламент.

Анализирайки чутото и видяното в Брюксел по време на посещението, журналистите разсъждават за това, кои ще са най-актуалните теми за българските и европейските граждани през следващите месеци и как виждат взаимодействието сега между гражданите и Европейския парламент и неговите представители. Те разсъждават върху нагласите, мненията, сигналите и реакциите на своите аудитории, които са много различни - от зрителите на МСАТ, читателите на "Монитор" и Портал ЕВРОПА, през слушателите на БНР, до специфичните публики на "Фреш" и "БГ-радио".

В края на разговора бе поет ангажиментът за продължаване на интензивното посредничество на медиите в този диалог, така че гражданите и техните представители да работят заедно за укрепването на ЕС.

Екипът на "Сега - взаимодействаме с Европейския парламент!" възнамерява да продължи поредицата от дискусии, онлайн-чатове и интервюта с граждани на различни държави-членки, като им дава възможност директно да разговарят с политици и представители на институциите, имащи отношение и отговорности към повдигнатите въпроси.

За коментари, мнения и предложения, не се колебайте да използвате редакционната ни електронна поща info@europe.bg.


 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.