Europe.bg
  Начало - Парламент - Интерактивно - Аудио
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Парламент / Интерактивно / Аудио

  • A+
  • A-
21-10-2008

Европа и медиите: как се превеждат?

Audio
Изисква JavaScript и Adobe Flash Player.
Третата и заключителна за конференцията кръгла маса е на тема – европейската тема през погледа на медиите, модератор е журналистът Бойко Василев.

Телевизиите, участващи в инициативата, представиха своите страни с нетрадиционни репортажи, насочени към идеята за Европа.

В тази дискусия участват – Иво Атанасов, народен представител от БСП, председател на медийната комисия в НС, Слави Бинев – евродепутат от партия АТАКА, а също така трима телевизионни журналисти – единият от Словения, другите от Румъния и от Албания. В разговора се включва също и доц. Георги Лозанов. Три ТВ-продукта, посветени на европейската тема и медиите.
 

В полето горе вдясно ви предлагаме пълен аудиозапис от този панел (на български и английски език), както и отделни части от него, а така също и текстови обобщения:


Петдесет водещи журналисти от 12 страни взеха участие в провелата се на 13 и 14 октомври 2008 г. в София Международна конференция "50 години Европейски парламент през погледа на медиите", организирана от БТА в партньорство с БНТ. Проектът е спечелил финансиране от ЕП по програма "Семинари и конференции". Основна цел е най-широко и всеобхватно популяризиране дейността на Европейския парламент в Югоизточна Европа в годината, когато се отбелязва неговата 50-годишнина.

Участниците в конференцията бяха приветствани от председателя на Европейския парламент Ханс-Герт Пьотеринг. Форумът събра на едно място представители на четвъртата власт на пет страни от ЕС и седем държави, кандидати за членство в Общността.

В дискусиите взеха участие 100 делегати, сред които генерални директори, главни редактори и водещи журналисти от телеграфни агенции, национални телевизии и печатни издания от Югоизточна Европа. Включиха се и депутати в ЕП, политолози, социолози, неправителствени организации. Откриването на конференцията бе предшествано от изложбата "Неочакваната Европа - Балкански столици". Тя включва 50 кадъра от столиците на региона и бе показана в Народния театър "Иван Вазов".

Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския парламент и със съдействието на българския бизнес.

Инициативата „Сега – взаимодействаме с Европейския парламент!”, която също се съфинансира от ГД „Комуникации” на ЕП, в партньорство с БТА ви представя аудиозаписи от проведените дискусии.
 

Проектът Международна конференция "50 години Европейски парламент през погледа на медиите" се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския парламент. От българска страна спонсори на проявата са "Софийска вода" АД, ТЕЦ "Марица Изток-2", винарна "Телиш".


Интерактивно
Радиопредавания
Видео
Аудио


 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.