Europe.bg
  Начало - cbc - Финансирани проекти
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

cbc / Финансирани проекти

  • A+
  • A-

Проект "Център за развитие на ефективни модели за културен туризъм в регионите Каварна и Констанца" BG2005/017-455.01.03.01.05

Бенефициент: Градски Музей Каварна

Проектът цели да стимулира развитието на културния туризъм в районите на Каварна в България и Констанция в Румъния.  

Основни цели на проекта са да се стимулира активността на туризма, да се подобри качеството на предлаганите туристически продукти, да се стимулира сътрудничеството между различните действащи лица в сферата на туризма, да развие и въведе иновационни модели в сферата на културния туризъм.

Целевите групи на проекта са туристическите организации и туристическите агенции и компании в региона, музеите, експертите, ангажирани в дейности по опазване на културното наследство, туристи, общинските и местни администрации в районите на Каварна и Констанция.

Основните извършени дейности по проекта включват:
  • Развитие на туристическите ресурси – пакетът “културен туризъм” и интерактивна туристическа карта, чрез правенето на фотоснимки и кратки филмчета, събрани са данни за всеки специфичен обект, събрана е информация и снимков материал за туристическата инфраструктура – пътеки и пътища, тоалетни, автобусни спирки, близки хотели и ресторанти, местни музеи и др.;
  • Открит е и функциониращ информационен офис в град Каварна;
  •  Беше организиран курс за обучение “културен туризъм”, както и тридневен Българо-Румънски туристически панаир;
  • Развити и въведени са ефективни туристически пакети. 

Туристическите агенции и други организации, работещи в сферата получиха достъп до необходимите ресурси и по-конкретно до пакетът културен туризъм; музеите в посочените региони в България и Румъния вече имат добро взаимодействие с туристическите агенции; неправителствените организации (НПО), работещи в сферата на културния туризъм и културното наследство имат достъп до необходимите ресурси и по-точно до ресурсния пакет културен туризъм; туристите в България и Румъния ще имат достъп до културния туризъм в региона с високо качество на предлагания продукт (благодарение на разработения сайт и интерактивна дигитална карта). Разработена и издадена е и  туристически гайд/брошура.

За основен допълващ партньор от румънска страна беше избран Музеят за национална история и археология в Констанция. Като участник в развитието на туризма в региона на Констанция, те подпомогнаха дейностите по проекта с актуална информация и материали, както и с ангажирането на най-квалифицираните експерти в областта на туризма за дейностите по проекта.   

Проектът има силен многостранен потенциал. Изразява се по няколко начина:

  • Ползата от резултатите на проекта – развит ресурсен пакет, интерактивна дигитална карта, примерен пакет е за развитието и въвеждането на други туристически продукти. Това е една от ключовите концепции на проекта – да се създадат туристически ресурси, които са приемливи и лесни за моделиране.
  • Предлагането на пазара на различни тематични туристически продукти, основани на развитите по проекта ресурси и особено примерния пакет в сферата на културния туризъм.
  • Като резултат от проекта ще има по-добри шансове за по-ефективни тематични трейнинг-курсове в сферата на културното наследство и задълбочаване на сътрудничеството между туристическите агенции от една страна и музеите и НПО от друга.
  • Задълбочаване и разширяване на сътрудничеството между българските и румънските участници в сферата на туризма и в сферата на културното наследство.

Контакти: 

e-mail: yanadimitr@yahoo.com 



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.