Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
31-10-2008

Министерство на земеделието наема допълнително хора заради европроектите

173 души ще бъдат наети допълнително за по-бързото разглеждане на проекти на земеделски производители, кандидатстващи за европейско финансиране, съобщи министър Валери Цветанов след заседанието на Обществения съвет към вицепремиера Меглена Плугчиева, предаде правителствената прес служба.

Очаква се обявите за наемане на допълнителния персонал да бъдат публикувани от ДФ „Земеделие" съвсем скоро. Част от допълнително наетият персонал ще работи като оценители на централно равнище, но повечето експерти ще заработят в регионалните офиси, за да засилят капацитета за приемане на проекти, особено по ІІІ ос, която предстои да стартира и по която се очакват много малки проекти.

По повод поставения от Ангел Ангелов от Националното сдружение на малкия и средния бизнес проблем за констатирани значителни забавяния при оценяването на проекти в сектора министър Валери Цветанов подчерта, че за стартирането и нормалното функциониране на разплащателната агенция се полагат големи усилия и тя е предмет на изключително внимание.

Заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов информира членовете на съвета, че Оперативната програма за развитието на сектор "Рибарство и аквакултури" ще стартира на 11 ноември 2008 г. и ще започне да приема проекти по първите 3 отворени мерки, наредбите по които бяха обнародвани в Държавен вестник.

Участниците в съвета обсъдиха още предложението на Божидар Божинов за необходимостта от промени в постановление на Министерския съвет, регламентиращо участието на представители на бизнеса и неправителствени организации в Комитетите по наблюдение на всяка една от оперативните програми, което ще позволи равно съотношение на представителите на държавата и на бизнеса в комитетите.

Друг акцент от дискусията беше предложението да отпадне облагането с ДДС и данък печалба на средства от фондовете на ЕС и на сделки, извършвани с тях, както и предприемането на конкретни мерки по отделните оперативни програми за повишаване на публичността и отчетността по тях.

На разширеното заседание на Обществения съвет, с участието на министри, заместник-министри и експерти от министерствата управляващи оперативни програми, бяха обсъдени и други конкретни предложени от участниците в съвета промени за подобряване на процедурите при изготвяне, приемане и контрол на изпълнението на проекти, финансирани със средства от ЕС, както и промени в нормативни документи, които засягат усвояването на средства от ЕС.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.