Europe.bg
  Начало - Конкурси
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Конкурси

RSS
  • A+
  • A-
12-12-2008

Обявление за конкурс за директор— Дирекция за информационни технологии в Генерална дирекция за иновации и техническо обслужване на ЕП

В Официалния вестник на ЕС от 12 декември е публикувано обявление за конкурс № РЕ/116/S — Директор (функционална група AD 14) — Генерална дирекция за иновации и техническо обслужване — Дирекция за информационни технологии.

Председателят на Европейския парламент взе решение да открие процедура по заемане на длъжността директор (AD, степен 14) в Генерална дирекция за иновации и техническо обслужване — Дирекция за информационни технологии въз основа на член 29, параграф 2 от Правилника за длъжностните лица на Европейските общности.

Тази процедура за подбор, която цели разширяване на възможностите за избор на органа по назначаването, ще се проведе успоредно с вътрешна процедура за заемане на длъжности.

Длъжностните лица ще бъдат наети на степен AD 14. Основното месечно възнаграждение е 12 361,36 EUR.

Към основното месечно възнаграждение, обложено с общностен данък и освободено от национално облагане, могат да се прибавят някои надбавки, при условията, предвидени от Правилника за длъжностните лица на Европейските общности.

Обръща се внимание на кандидатите, че тази длъжност се ръководи от регламента, свързан с политиката за мобилност, приет от Бюрото на Европейския парламент на 29 март 2004 г.

Тъй като Дирекцията за информационни технологии има няколко места на работа, тази длъжност изисква длъжностното лице да бъде на разположение и налага командировки до другите местата на работа, многобройни вътрешни и външни контакти и ръководене на екипи със смесено функционално равнище.

Основното място на наемане е Люксембург. Тази длъжност може да бъде пренасочена към някое от другите две места на работа на Европейския парламент.

Европейският парламент прилага политика за равенство на шансовете и насърчава подаване на кандидатури от страна на квалифицирани мъже и жени, като изключва всякаква дискриминация.

Високопоставено длъжностно лице, на което е възложено изпълнението на следните задачи, в рамките на ориентациите и решенията, установени от парламентарния орган и от генералния секретар:

  • гарантиране на доброто функциониране на голямо звено от Генералния секретариат, обхващащо правомощията на Дирекцията;
  • оптимизиране на използването на ресурсите на единицата, като се гарантира качествено обслужване (организация, управление на човешките, бюджетните ресурси, иновации, и т.н.);
  • определяне на цели и контролиране на тяхното осъществяване — управляване, от една страна, на взаимоотношенията между техническа дирекция и администрацията и политическите инстанции, от друга, както и на отношенията с доставчиците (на по-високо равнище);
  • извършване на арбитражна дейност във връзка със стратегиите от технологична и ръководна гледна точка по отношение на информационните технологии и комуникациите (TIC)(избор на технически решения, на предлагани услуги, на видове подход за тяхното осъществяване и доставка);
  • управление на инфраструктурите, подпомагане на използването, реализирането и умението за боравене с административните и парламентарните информационни системи, инженерна дейност и подпомагане при изпълнението на проекти, бюджет и финансови дейности;
  • съветване на генералния директор, Генералния секретариат и членовете на ЕП в областта на неговите дейности;
  • сътрудничество с различните дирекции на Генералния секретариат, представяне на институцията и водене на преговори за сключване на договори или споразумения в областта на неговите дейности;
  • председателстване и/или представляване на институцията в различни формации и комитети (CODIT, Ръководния комитет на компютърната дейност (CDI), Междуинституционален комитет (CII) и т.н);
  • ръководене и изпълнение на специфични проекти, които може да налагат поемането на финансова отговорност;
  • упражняване на длъжността на преупълномощен разпоредител.

Тази процедура за подбор е отворена за кандидати, които отговарят на следните условия към крайния срок за подаване на кандидатурите:

а) Общи условия

В съответствие с член 28 от Правилника за длъжностните лица на Европейските общности е необходимо кандидатът:

  • да бъде гражданин на една от държавите-членки на Европейския съюз (3);
  • да се ползва от своите граждански права;
  • да не бъде в нарушение на законите за назначаване във връзка с отбиването на военна служба;
  • да предостави необходимите препоръки за пригодност за изпълняване на съответните служебни задължения.

б) Особени изисквания

i) Необходими документи, удостоверяващи образователно-квалификационната степен, дипломи и професионален опит

Оразователна степен, съответстваща на завършен пълен курс на университетско образование, удостоверена с диплома, когато нормалната продължителност на съответния цикъл на обучение е четири години или повече,
или
образователна степен, съответстваща на завършен пълен курс на университетско образование, удостоверена с диплома и подходящ професионален опит от поне една година, когато нормалната продължителност на съответното образование е три години или по-малко.

Поне петнадесет години професионален опит, придобит след получаване на съответните квалификации от първа алинея, от които поне осем като ръководен кадър.

ii) Необходими познания

  • отлични общи познания по европейските въпроси;
  • отлично разбиране на вътрешните, националните и международните политически залози;
  • много добро разбиране на различните култури, представени в рамките на институциите;
  • отлично познаване на структурата на Генералния секретариат, неговата организация, среда, както и на различните участници;
  • отлично равнище на техническа и ръководна поливалентност в областта на информационните технологии и комуникациите;
  • много добро познаване на технологиите, ръководенето на тяхното изпълнение, развитие, избор и залози;
  • много добро познаване на Финансовия регламент, схемите за изпълнение, вътрешните правила и други текстове на Европейския парламент, пряко зависещи от тях;
  • много добри административни познания (в сферата на човешките ресурси, управлението, бюджета, финансите, информатиката, правото и т.н.);
  •  отлично владеене на техниките за управление.

iii) Езикови познания

Изисква се отлично владеене на един от официалните езици на Европейския съюз, както и много добро владеене на поне още един от тези езици. Поради причини, свързани с функционирането на съответната служба, е желателно кандидатът да има много добри познания по английски или френски език, както и добри познания по втория от тези два езика. Консултативният комитет ще вземе под внимание познанията по други официални езици на Европейския съюз.

iv) Необходими умения

  • Стратегически усет;
  • умения за изпълняване на ръководни функции;
  • новаторски умения ;
  • способности за реагиране;
  • умение за общуване;
  • постоянство.

С оглед улесняване на избора, който органът по назначенията трябва да направи, консултативната комисия по назначаването на високопоставени длъжностни лица ще състави списък с имената на кандидатите и ще препоръча на Бюрото кои от тях да бъдат поканени за събеседване. Бюрото ще изготви окончателен вариант на този списък, комисията ще проведе събеседванията и ще подаде окончателния си доклад за вземане на решение.

В рамките на тази процедура Бюрото може да пристъпи към изслушване на кандидатите.

Молим кандидатите да изпратят своята кандидатура (като отбележат „avis de recrutement numéro № PE/116/ S“), придружена с автобиография (за предпочитане автобиография във формат Europass) на следния адрес:

Monsieur le Secrétaire Général
Parlement européen
Bâtiment Konrad Adenauer
L-2929 Luxembourg

Кандидатурата трябва да бъде изпратена с препоръчана поща най-късно до 15 януари 2009 г., като пощенското клеймо се смята за дата на изпращане.

Обръщаме внимание на кандидатите, които ще бъдат поканени за събеседване, върху факта, че те следва да предоставят към момента на провеждане на събеседването, под форма на копия или ксерокопия, необходимите документи, удостоверяващи тяхното образование и професионален опит и служебните задължения, които те понастоящем изпълняват. Нито един от документите, представени като доказателствен материал, няма да бъде върнат на кандидатите.

Пълния текст на обявлението:

Обявление за конкурс № РЕ/116/S — Директор (функционална група AD 14) — Генерална дирекция за иновации и техническо обслужване — Дирекция за информационни технологии  (123.21 Kb)



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.