Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
08-01-2009

Приет е първи проект по Оперативна програма „Рибарство” (2007-2013)

Първият проект по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство" (2007-2013) на пловдивска фирма беше официално приет в териториалното звено на ИАРА в града, съобщи Министерство на земеделието и храните.

Проектът „Изграждане на специализирана база за изкуствено размножаване и отглеждане на стопански и застрашени от изчезване видове риба" е за създаване на рибно стопанство в село Яким Груево край Пловдив и е по Мярка 2.1 „Производствени инвестиции в аквакултурата", допълва Изпълнителна агенция за рибарство и аквакултури. 

Срокът за реализиране на проекта е 2 години. Ще бъде изградено стопанство на площ от 20 декара. В него ще се отглеждат есетрови риби за добив на черен хайвер, за зарибителен материал и традиционни видове риба - шаран, европейски сом и толстолоб за нуждите на рибопроизводителите в страната.

Безвъзмездната финансова помощ по мярка „Инвестиции на борда на риболовните кораби и селективност" е в размер на 40 % от одобрените и реално извършени инвестиционни разходи. 75 % от тях се осигуряват от Европейския фонд по рибарството, а останалите 25 % са средства от националния бюджет. Минималният размер на помощта за един проект не може да бъде по-малък от левовата равностойност на 1 000 евро. Инвестицията по одобрен проект се реализира в рамките до 12 месеца.

За подпомагане могат да кандидатстват юридически лица или еднолични търговци, като кандидатите трябва да са собственици на риболовни кораби, регистрирани в Регистъра на риболовните кораби на ИАРА.

При мярка „Производствени инвестиции в аквакултурата", безвъзмездната финансова помощ е в рамките на 60 % от одобрените и реално извършени инвестиционни разходи, но не повече от левовата равностойност на 1 000 000 евро за проект. От тях 75 % ще бъдат осигурени от Европейския фонд по рибарство, а 25 % е национално съфинансиране.

Минималният размер на безвъзмездната финансова помощ по проект не трябва да бъде по-малък от левовата равностойност на 10 000 евро. Максималният размер на безвъзмездната финансова помощ за целия програмен период за един кандидат по тази мярка не може да е повече от левовата равностойност на 2 000 000 евро.

Максималната продължителност за изпълнение на инвестицията по одобрен проект е до 24 месеца. За подпомагане могат да кандидатстват физически лица, регистрирани като земеделски производители, както и юридически лица или еднолични търговци. За съществуващи обекти предмет на подпомагане, да са регистрирани като производители на риба и други водни организми по реда на Закона за рибарството и аквакултурите.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.