Europe.bg
  Начало - cbc - Финансирани проекти
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

cbc / Финансирани проекти

  • A+
  • A-

Проект "Увеличаване на обществената осведоменост в крайграничния регион между Видин и Крайова и засилване на младежкото участие в екологични дейности" BG2005/017-455.01.03.01.08

Бенефициент: Фондация Развитие на културното наследство - Видин

Партньори на фондация „Развитие на културното наследство – Видин” в проекта са нацинален колеж „Елена Куза”, Крайова и гимназия с преподаване на чужди езици „Йордан Радичков”, Видин.

Продължителността на проекта е 12 месеца /от ноември 2007г. до ноември 2008г./

Основната цел на проекта е да се увеличи общественото съзнание за опазване на околната среда в трансграничния регион на Видин и Крайова и да се повиши младежкото участие в трансграничното сътрудничество в сферата на екологията.

Специфичните цели на проекта включват засилване на местното трансгранично сътрудничество в двата гранични региона на Видин и Крайова, да се увеличи съзнанието на гражданите за позитивните ефекти от природосъобразния начин на живот и специфичните екологични проблеми, да се увеличи информационния поток между младежите в общините Видин и Крайова и да се подкрепи трансграничния обмен  между младежи, да се рекламира въвеждането на курсове по екология в училищната система, да се създаде постоянен механизъм за трансгранично сътрудничество в сферата на екологичните инициативи, да се увеличи и засили капацитета на Фондация „Развитие на културното наследство – Видин”  в управлението на трансгранични проекти в контекста на приемането на Р България в ЕС и да се разпространяват проектните резултати в целия трансграничен регион.

Очакваните резултати са засилване на общественото съзнание на местната общност, засилено участие на младежите в екологични инициативи, подобрен информационен поток в двата региона, по-близко сътрудничество между младите хора в трансграничния регион и създадени механизми за съвместно решаване на общи регионални проблеми. 

Целевите групи са 15 български и 5 румънски младежи, които да участват в обучения, участниците в организиран семинар, двамата служители на младежкия еко клуб и партньорските организации.

Крайни бенефициенти са местните общности в трансграничния регион на Видин и Крайова, учениците от община Видин и природозащитници, които ще вземат участие в дейностите.

Основните проектни дейности са:

  • Oрганизиране на пресконференция, изработване на ефективни техники за едукация на тема екология в училищната система, организиране на семинар;
  • Oрганизиране на 7-дневно обучение за 20 младежи, основаване на младежки еко клуб,;
  • Изработване на уеб сайт на клуба;
  • 2-дневна кампания на за 10българи в Румъния;
  • 2 – дневно посещение на 10 румънски младежи в България по време на честванията на международния празник на р.Дунав на 29 юни и осъществяване на рекламни дейности на проекта.

Контакти:

e-mail: chdf_jspf_ro@yahoo.com



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.