Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
13-02-2009

Проектът „ОСП – двигател за развитието на българските селски райони” участва в изложението "АГРА-2009 в Пловдив

Проектът „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони" организира поредица информационни срещи на Международната селскостопанска изложба "АГРА-2009" в Международния панаир в Пловдив между 18 и 22 февруари 2009 г.

Събитията са специално за земеделски производители, браншовици, представители на граждански организации и учебни заведения, както и за журналисти от специализирани, централни и регионални медии от цялата страна.

Вижте повече информация в аванс:

Първата среща е специално за журналисти: в четвъртък, 19 февруари 2009 г., от 9.30 до 13.30 часа в Зала "Приемна" на Палата № 3 на Пловдивския панаир. Лекторите от "Агенция СТРАТЕГМА" и Европейския институт ще се спрат върху формирането, развитието и прилагането на Общата селскостопанска политика на ЕС (ОСП), както и върху възможностите, които тя дава на производителите. Експертите са отворени за дискусия по актуални проблеми и за възможностите за по-активно българско участие в земеделската политика на ЕС. Евродепутатът Петя Ставрева, член на Комисията по земеделие и развитие на селските райони в ЕП ще бъде специален гост на срещата и ще говори за това как земеделските производители и браншовите организации могат да участват във формирането на ОСП. Акцент в проявата ще бъде и Програмата за развитие на селските райони 2007-2013 г. (ПРСР). Експерти от Държавен фонд "Земеделие" подробно ще запознаят участниците в семинара с всички актуални въпроси, свързани с прилагането на ПРСР.

Втората среща е насочена към земеделски производители, представители на висшите и средни училища - преподаватели и студенти, както и към широката аудитория с интерес към темата: в петък, 20 февруари 2009 г., от 10.00 до 13.00 ч. в Зала "Приемна" на Палата № 3 на Пловдивския панаир. Акцентът на форума ще е най-новата информация за реформите в земеделския сектор в Европейския съюз и прилагането в България на ПРСР. И в тази среща ще участват представители на Държавен фонд „Земеделие", които ще представят актуални въпроси, свързани с развитието на селските райони в страната. Поканени са участници от Южен централен район, областите Пловдив, Пазарджик, Смолян, Кърджали, Хасково и Стара Загора.

Организаторите от "Агенция СТРАТЕГМА" и Европейския институт ще бъдат на ваше разположение на постоянния информационен щанд на проекта, който се намира в Палата № 6 на Пловдивския панаир по време на "АГРА-2009".
 

"АГРА-2009" е третото изложение, на което се представя проектът „ОСП - двигател за развитието на българските селски райони": след "Селското стопанство и всичко за него" в Добрич (август 2008 г.) и "InterFood & Drink" в София (ноември 2008 г.)
 
Проектът цели повишаване на информираността на земеделските стопани, медиите и широката общественост в България по отношение на основните елементи на ОСП и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони.
 
Проектът е финансиран от Генерална дирекция „Селско стопанство и развитие на селските райони" на ЕК и изпълняван от „Агенция СТРАТЕГМА" в партньорство с фондация „Европейски институт". Екипът е на ваше разположение чрез електронната поща.


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.