Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
26-02-2009

ДФ "Земеделие" приема документи за национални доплащания за качествено мляко

Правителството реши да отпусне субсидия по 20 стотинки на литър качествено краве и козе мляко и по 25 стотинки за биволско и овче. Според заместник-министър Светла Бъчварова има възможност да бъдат отделени 110 милиона лева за национални доплащания, които ще бъдат отпускани на базата на отглеждания брой животни, съобщи farmer.bg.

На основание на Закона за подпомагане на земеделските производители и решение на Управителния съвет на ДФ "Земеделие" от декември 2008 год. от 1 януари т.г. целевата субсидия за качествено мляко се предоставя за срок от 6 месеца, или до изчерпване на определения финансов лимит. Подпомагането е за произведено и продадено качествено мляко от регистрирани земеделски производители - категоризирани като първа група млекодобивни стопанства (ферми) и Стратегията за развитие на млечното животновъдство и подобряване качеството на суровото мляко за периода 2006-2009 год. във връзка с изискванията на Регламент 853/2004 на Европейския съюз.

Количеството краве мляко, което се субсидира за съответната година, не може да надхвърля индивидуалната млечна квота на производителя. Земеделски производители, които отглеждат кози и ще кандидатстват за субсидиране, трябва да имат най-малко 20 кози-майки. Определя се горната граница за дневна млечност от биволица - 12 литра, от овца - до 1,5 литра и от коза - до 3 литра.

Млечната субсидия могат да ползват само регистрираните по Наредба Nо3 от 1999 год. земеделски производители в съответната областна дирекция "Земеделие". За кандидатстване за държавната субсидия производителите трябва да представят в областната дирекция на държавен фонд "Земеделие" съответните документи.

Регистърът на одобрените изкупвачи на краве мляко е публичен и е поместен в интернет на страницата на Министерството на земеделието и храните www.mzgar.government.bg. Производителите, които нямат достъп до интернет, могат да получат списъка на одобрените изкупвачи от дирекция "Растениевъдство и животновъдство", областните дирекции "Земеделие", общинските служби по земеделие и гори, кметствата на населените места, от регионалните млечни бордове и Регионалните асоциации на млекопроизводителите.

Нужните документи се представят от земеделския производител в областното поделение на държавен фонд "Земеделие" до 20 число на следващия месец до приключване на линията.

При депозиране на документи с невярно съдържание, включително подправени, при неподновяване на регистрацията по Наредба 3, или при прекратяването й преди изпълнението на договорните задължения от земеделския производител по тази целева субсидия, вземането на фонда става изискуемо и земеделският производител възстановява реално получените средства по субсидията заедно със законната лихва от датата на получаването им.

Крайният срок за подаване на документите в дирекциите на държавен фонд "Земеделие" е утре, 27 февруари.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.