Europe.bg
  Начало - Твоят глас в ЕС - Специално от Портал Европа
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Твоят глас в ЕС / Специално от Портал Европа

  • A+
  • A-
16-05-2009

Кандидати на Коалиция "Напред" - ВМРО, ЗНС, Гергьовден и ЕНП

1. Любен Дилов-син
Любен Дилов Дилов – син е роден на 19.11.1964 г. в София. Завършил е СУ "Св. Климент Охридски",  специалност "Печатни медии". Работил е като редактор във в. "АБВ", в. "Поглед", в. "Софийски университет" и сп. "Литературна академия" (1985-1989 г.). В периода 1990-1991 г. завежда връзките с обществеността в Международната фондация "Св. св. Кирил и Методий". Дилов- син е един от идеолозите на младежкото предаване „Ку-ку”, а в периода 1992-1994 е собственик и главен редактор на в. "Ку-ку". От 1994 до 1995 г. е главен редактор на в. "Експрес". От 1996 г. е работещ съдружник в "ТриВоДи" ООД , “7/8” АД и "Българска музикална компания" ООД.  Дилов-син е създател и главен редактор на най-рейтинговите телевизионни предавания - "Ку-ку", "Каналето", "Хъшове", "Шоуто на Слави Трифонов". Той е още сценарист на телевизионни предавания и игрални филми, продуцент на музикални албуми и видеопродукти. Автор е на три книги с художествена литература и над 1000 публикации през последните 15 години. От 2004 година е съсобственик и редактор на в. “Новинар”. Той е сред основателите на Движение „Гергьовден”. От юли 2004 до 2007  г. е негов председател. Депутат в 40-ото Народно събрание от коалиция ОДС. От декември 2008 г. е народен представител от ПГ на НАПРЕД.  Владее немски, руски и английски езици.

2. Румен Йончев
Румен Маринов Йончев е роден на 12.06.1971 в Пловдив. Завършил е УНСС със специалност „Международни икономически отношения”. През периода 1995–1997 е съветник на зам.-председателя на Народното събрание. От 1997 до 1999 г. е председател на Съвета на директорите на „Водно стопанство” ЕАД. През 1998–1999 е управленски консултант на „Сийборд Корпорейшън”. В периода 1999–2001 е зам.-изпълнителен директор на Държавен фонд „Земеделие”. Той е ръководител на екипа, осъществил акредитацията на фонда като платежна и прилагаща агенция по програма САПАРД. От 2001 – 2004 е мениджър в „Смарт бизнес солушънс” ЕООД. От 2004 до 2007 г. е зам.-изпълнителен директор на „Мегатрон” ЕАД.  От 2007 г. е управител на „Би Джи Ар Капитал” ЕООД. Член на Постоянното присъствие на Земеделския народен съюз и международен секретар на партията. Владее английски, френски и руски езици.

3. Д-р Владимир Зиновиев
Д-р Владимир Йорданов Зиновиев е роден на 22.04.1977 г. в София. Възпитаник е на Софийската немска гимназия, завършил е докторантура по Международно публично право и международни изследвания за устойчиво развитие на Югоизточна Европа в ЮЗУ „Неофит Рилски” в Благоевград, както и международни икономически отношения в УНСС в София. Има магистърска степен в специалност „Международно право и международни отношения” от СУ „Св. Климент Охридски”, както и българска филология. През периода 1997-2001 г. е журналист в БНР. През 2001-2003 г. работи в екипа за преговори на България с Европейския съюз при проф. д-р Вернер Мюнх. От 2003 до 2004 г. работи в Германското дружество за техническо сътрудничество към немското посолство в София по проекти в областта на двустранните икономически отношения. От 2005 г. до сега е  мениджър в Smart Consulting Group Ltd. От октомври 2008 г. е президент за България на Европейския  консултантски съюз (E.C.U. - European Consultans Unit). Автор е на книга „Югоизточна Европа: Традиции на два Континента”. През декември 2007 г. става учредител на Единна народна партия, а от февруари 2008 г. е неин зам.-председател с ресор „Външна политика”. Владее немски и английски езици.

4. Ирина Еневска
Ирина Пенчева Еневска е родена на 24.02.1981 г. в Свищов. Завършила е българска и английска филология във ВТУ „Св. Св. Кирил и Методий”. През 2005 г. е специализирала  британска култура и литература в Нюкасълския университет,  Великобритания. От 2003 година е учител по английски език в Езикова гимназия „Проф. д-р Асен Златаров” - гр. Велико Търново.   Член на ВМРО от 1999 г. Към момента е секретар на областния комитет на ВМРО във Велико Търново. Владее английски и немски езици.

5. Слави Георгиев        
Слави Василев Георгиев е роден на 29.03.1980 г. в Пловдив. Завършил е ПУ “Паисий Хилендарски”  със специалност „Право”. От 2003 г. до 2008 г. работи като юрисконсулт в “ПТ Холдинг”АД, а от 2008 г. до момента – в „БПМ”ООД.  Създател и пръв председател на студентския съвет в университета. Член на ВМРО от 1995 г. Председател на Националния младежки комитет на ВМРО. От 2007 г. е  общински съветник от ВМРО в Пловдив. Владее английски език.
                
6. Зорница Дикова           
Зорница Димитрова Дикова е родена на 12.04.1977 г. в Русе. Завършила е РУ „Ангел Кънчев” със специалност „Автоматизация на производството”. От 2004 г. до сега работи в “ДЮН” АД. В периода 2001-2005 г. е член на СДС-Русе. Била е председател на областното и общинското ръководство на МСДС-Русе. От 2008 г. е секретар на общинското ръководство на Единна народна партия в Русе. Владее френски, италиански, испански и английски езици.

7. Петър Петров
Петър Иванов Петров е роден на 24.07. 1978 г. в Стара Загора. Завършил е Техническия университет - София със специалност „Индустриален мениджмънт” и  УНСС – „Икономика на търговията”. Председател на Земеделския младежки съюз. Занимава се с консултации, подготовка и управление на проекти в сферата на земеделието. Има редица специализации в Робърт Шуман Институт, Будапеща по международна комуникация и кореспонденция, управление на конфликти, медийна комуникация, управленски и политически умения в условия на демокрация. Владее английски, немски и руски езици.

8. Данаил Иванов        
Данаил Сотиров Иванов е роден е на 20.04.1984 г. в Шумен. Завършил е УНСС и ШУ „Константин Преславски” със специалност „Маркетинг”. Работил е в дирекция “Европейска интеграция и международно сътрудничество” в община Шумен. Владее английски език.
                
9. Георги Чепишев
Георги Милчев Чепишев е роден на 20.08. 1975 г. в Кърджали. Завършил е Университета по хранителни технологии в Пловдив. Работи в рекламна агенция. Занимава се с разработване, управление, координиране и отчитане на проектни дейности, в сферата на бизнеса, образованието, социалните дейности, спорта и др. Член на „Гергьовден” от самото му създаване и председател на структурата в Кърджалийска област. Владее английски и руски езици.

10. Радослав Радев  
Радослав Живков Радев е роден на 22.12.1984 г. във Варна. Завършил е Американския университет в Благоевград (AУБ) със специалност „Политология – международни отношения” и „Европеистика”. От август 2008 г. е политически координатор в Земеделския народен съюз. Владее английски и немски езици.    
                      
11. Вера Цветкова  
Вера Омуртагова Цветкова е родена на 16.12.1968 г. във Видин. Завършила е Стопанската академия „Димитър Ценов” в Свищов със специалност „Мениджмънт”. Работила е като експерт в община Видин и в Областна администрация – Видин. Била е и координатор по проекти по оперативна програма „Регионално развитие 2007-2013” към Министерството на регионалното развитие и благоустройството. От 2008 г. е национален координатор на Единна народна партия. Владее английски, руски и сръбски езици. 
         
12. Асен Даскалов 
Асен Иванов Даскалов е роден на 28.05.1981 г. в Русе. Завършил е Юридическия факултет на РУ „Ангел Кънчев”. Работи като юрисконсулт в „АРИСТОН С” ООД. Член на ВМРО от 1999 г., а от 2001 г. до момента е секретар на Младежката организация на партията в Русе. От 2007 г. до момента е член на Националната контролна комисия на ВМРО-БНД. Владее английски и руски езици.
                            
13. Костадин Костадинов
Костадин Тодоров Костадинов е роден на 1.04.1979 г. във Варна. Завършил е ВТУ "Св. Св. Кирил и Методий" със специалност „Балканистика”. Водещ на телевизионното предаване „За България” по ТВ „Варна”. Автор е на книгата  „Антигръцкото движение във Варна”, както и на филма „Забравена земя” (за българите в Северна Добруджа). Активен участник в подготовката и издаването на Алманах Македония и на книгата „Българският гарнизон в Солун 1913”. Автор е на поредица от филми за българите извън днешните предели на България – „Един народ сме”. Снимал е авторски филми и за българите в Албания. Член е на Националния изпълнителен комитет на ВМРО, регионален координатор на ВМРО за Варненска, Шуменска и Добричка области. Владее английски, руски, немски и сръбски езици.
      
14. Вероника Рачева
Вероника Христова Рачева е родена на 21.07.1982 г. във Варна. Завършила е СУ „Св. Климент Охридски” със специалности „Ранно чуждоезиково обучение” и „Културулогия”. Има втора магистърска степен по „Изкуствознание” от Националната художествена академия. Автор и координатор е на редица проекти в областта на изкуството и културата, носител е на награда от Столична община за кураторска дейност. В периода 2004-2007 г. работи като специалист по образователните методи на ранното чуждоезиково обучение. От 2008 г. е председател на работната група по културни политики в Института по политика и развитие към ЕНП. Владее английски и немски език.

15. Милена Василева     
Милена Людмилова Василева е родена на 2.06.1982 г. в София. Завършила е Софийската математическа гимназия „Паисий Хилендарски”. Магистър е по макроикономика от УНСС.  Има специализация по връзки с обществеността – Connective communications в Гърция. Работи като редактор и експерт връзки с обществеността в Продуцентска къща „Едита Груп” ООД. Участвала е в проекти „Опознай съседа си” за трансгранично сътрудничество между България и Македония, „Да се опознаем, да споделим и да развием” за трансгранично сътрудничество между България и Сърбия, „130 години София – столица на България” - 2008-2009 г., „Месемврия” –  2007, „Между три планини” – 2007, 2008, 2009 г. Владее английски език.

16. Даниела Моллова – Русанова     
Даниела Петрова Моллова – Русанова е родена на 16.09.1967 г. в Горна Оряховица. Управител на представителство на застрахователната компания „Армеец” в Горна Оряховица. Председател на общинската структура на „Гергьовден” в града. Владее руски и немски езици.

17. Христо Матанов
Христо Луков Матанов e роден на 5.07.1952 г. в Харманли. Завършил е Историческия факултет на СУ "Св. Климент Охридски", със специалност "История на Византия и на балканските народи". Професор, доктор на историческите науки. Специализирал е в университета "Аристотел" в Солун, Гърция, в Dumbarton Oaks Centre for Byzantine Studies, Вашингтон, САЩ, в Кьолнския университет, ФРГ, като стипендиант на фондацията „Александър фон Хумболт”. Бил е преподавател по средновековна история в Класическата гимназия в София. От 1980-1982 е редовен аспирант в Института за Балканистика в БАН, а от 1983 до 1987 г. – е научен сътрудник. От 2004 г. до 2008 г. е ръководител на катедра „История на Византия и на балканските народи” в историческия факултет на СУ „Св. Климент Охридски”. В периода април 1993 г. – октомври 1996 г. е директор на Дирекция по вероизповеданията към Министерския съвет. От 1989 г. до 1993 г. е заместник-директор на Центъра за Славяно-византийски проучвания „Акад. Иван Дуйчев”. Автор е на 14 книги и на над 80 учебници, статии, публикувани в България и чужбина. Владее немски, английски, руски, гръцки, сръбски и френски езици.



Специално от Портал Европа


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Анкети
 
 
 
    Още 
Парламент
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.