Europe.bg
  Начало - Твоят глас в ЕС - Специално от Портал Европа
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Твоят глас в ЕС / Специално от Портал Европа

  • A+
  • A-
17-05-2009

Кандидати за евродепутати на БСД - Българска социалдемокрация

1. Александър Маринов – доцент, преподавател в СУ катедра публична администрация и политология; 3 години е зам.-председател на ПГ на БСП в 36-ото и 37-ото НС; експерт по европроекти към ЕК. Владее английски и френски език.

2. Татяна Томова - Специализирала е в Института по политически изследвания в Париж. Публикува книги в областта на политическите науки и социални практики. Доктор по политология; магистър по социология; консултант по европейски проекти; преподавател в СУ и НБУ. Има над 25 научни публикации в областта на социалната политика. Един от авторите на предизборната програма на БСД за евро и вота за национален парламент. Владее английски и френски език.

3. Веселин Марешки – бизнесмен занимаващ се с фармацевтичен бизнес, бивш кандидат за кмет на гр. Варна. Владее английски език.

4. Галина Митева – директор на „International Asset bank” в гр. Добрич, бивш заместник -кмет „Икономическо развитие и европейска интеграция” в гр. Добрич. Участик в момента в няколко проекта по европейски програми. Владее английски и немски език.

5. Димитър Митев – 21г., завършил „Първа Английска Езикова Гимназия” София, студент 3 курс политология в СУ, главен секретар на Европейската Лява Младежка Алтернатива. Владее английски език.

6. Живко Алексиев – бизнесмен от гр. Варна, бивш ръководител на отдел в Български Морски Флот, понастоящем собственик на верига фризьорски салони, председател на градската организация на БСД в гр. Варна. Владее английски език.

7. Цако Бънчев - инженер по автоматизация на производството и научен сътрудник по роботизация на междуоперационното производство към Българската академия на науките. Трудовия си стаж започва като енергетик, бил е началник цех, началник енергомеханичен отдел, главен инженер, директор на завод и генерален директор на Комбината по микропроцесорна техника в Правец. Работил е в австрийска фирма като проектомениджър. Завършил генерален мениджмънт в Австрийския университет. Изпълнителен директорна «БЕТА», гр. Червен бряг. Владее английски език.

8. Петър Жеков – бивш футболист, понастоящем координатор на ДЮШ на ПФК ЦСКА. Неколкократен шампион и носител на Купата на България по футбол. Успехи на спорната сцена:

    * Носител на Златната обувка за голмайстор на Европа за 1969 година
    * Сребърна обувка за 1970
    * Бронзова обувка за 1973
    * Четвъртфиналист за КЕШ - 1974
    * Номер 97 в топ 100 от голмайсторите в света на Международната Федерация по Футболна Статистика и История (IFHSS)

Петър Жеков владее гръцки език, консултирал е Неправителствени Организации по проекти към младежките програми на ДАМС.

9. Александър Томов - Специализант на Европейската комисия по въпросите на управление на икономиката в Европейския съюз и ролята на Европейската централна банка. От 1979 г. до 1984 г. Александър Томов е редовен асистент в Университета за национално и световно стопанство. От 1985 г. до днес без прекъсване е преподавател в СУ “Климент Охридски”. Под негово ръководство се създава курс – лекции по “Сравнителна политическа икономия”, както и специализирани курсове по “Икономика и политика на България” и “Международна политическа икономия”. Александър Томов е автор на 5 (пет) монографии, 12 (дванадесет) научни студии и над 110 (сто и десет) научни статии, публикувани на няколко европейски езика. Доктор по икономика, член на ръководството на Световната федерация за изследвания на бъдещето 1992 – 1997 г., директор в института за проучвания “Изток – Запад” в Ню Йорк 1993 – 1997 г. През 1988 г. той е избран за доцент в СУ “Климент Охридски” Бил е депутат в 3 (три) Народни събрания и вицепремиер на Република България. Като такъв е автор и съавтор на поредица икономически закони и икономическия раздел на Новата българска Конституция. Председател на партия «Българска Социалдемокрация». Владее английски, френски, руски и испански език.

10. Тодор Велинов - председател на национален синдикат „Промяна”. Председател на Националната Контролна Комисия на БСД. Владее английски език.

11. Цветина Петкова – 22г., студент по право в НБУ, председател на правната комисия към Студентския съвет на НБУ, заместник-председател на Европейската Лява Младежка Алтернатива. Владее английски език.

12. Лозка Василева – управител на общинско предприятие „Пазари”, гр. Перник, областен председател на БСД за област Перник, общественик и културен деятел в миньорския град. Владее английски език.

13. Явор Димитров - генерален директор на Софийската Филхармония, пианист и композитор. завършва НМУ "Л.Пипков" със златен медал за високи творчески постижения и отличен успех. завършва ДМА "Панчо Владигеров" със степен "магистър", със специалност "пиано" при проф. Богомил Стършенов и проф. Антон Диков и факултативно "композиция" при проф. Михаил Пеков. иплом от Университета "Джон Хопкинс" САЩ за успешно участие и защитен проект за устройство и начин на създаване на организации с идеална цел. Член на Национален съвет за музикално и танцово изкуство при Министерство на културата. Явор Димитров е член на Съюза на българските композитори.Като изпълнител и композитор активно присъства в концертния афиш на България с нови по дух и форма произведения. Чрез новаторските си идеи се стреми към разчупване на установените канони, към съчетаване на традицията на класическата музика със свободата и импровизационността на джаза. Негови произведения са изпълнявани в САЩ, Гърция, Германия, Великобритания и Русия. Участва в разработката на Програма за развитие на националната култура в навечерието на присъединяването на България към Европейския съюз и на Програма за развитие на културния живот в София. Владее английски и руски език.



Специално от Портал Европа


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Анкети
 
 
 
    Още 
Парламент
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.