Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
24-05-2009

Две години Обща селскостопанска политика на ЕС в България – конференция в сряда в София

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще говори за ползите за българското земеделие от прилагането на ОСП у нас.

Дискусионна конференция на тема „Две години Обща селскостопанска политика на Европейския съюз в България” ще се състои в сряда, 27 май, от 13.00 до 16.00 часа в бизнес-залата на хотел „Кристал Палас“ в София – на улица „Шипка” 14.

Конференцията е заключителна за проекта "Общата селскостопанска политика /ОСП/ – двигател за развитието на българските селски райони”, изпълняван от Агенция СТРАТЕГМА в партньорство с Европейския институт, съфинансиран от Генерална дирекция „Селско стопанство и развитие на селските райони”на ЕК.


Специален гост на събитието е министърът на земеделието и храните Валери Цветанов, който ще говори за реалните ползи за българското земеделие от прилагането на ОСП в България.

Друг акцент в конференцията ще бъдат директните плащания на площ - очаква се участие на заместник-изпълнителния директор на Държавен фонд "Земеделие" Мюхеттин Караоглан.

В дневния ред е включена и дискусия с представител на ръководството на Национална служба за съвети в земеделието.

Резултатите от комуникационната инициатива "ОСП - двигател за развитието на селските райони" ще бъдат обобщени от Юлиана Николова - директор на Европейския институт, от ръководителя на проекта Станка Делчева от Агенция СТРАТЕГМА и от експерта от Европейския институт Мъгърдич Хулиян.

В конференцията ще участват журналисти от регионални медии, от специализирани издания, ресорни репортери от централните издания, земеделски производители и представители на техни организации от цяла България.

Като медиен партньор на проекта, Портал ЕВРОПА кани всички желаещи в срядар 27.05, от 13.00 ч. в х-л "Кристал Палас" да се включат в дискусията на конференцията.

Целта на проекта е повишаване на обществената информираност в България по отношение на основните елементи на Общата селскостопанска политика и нейната специална роля и мерки за развитие на селските райони.

Наред със заетите в сектора „Селско стопанство”, целева група на инициативата са широката общественост и регионалните медии – с акцент върху възможностите за повишаване на качеството на живот и разнообразяване на икономическите дейности в селските райони чрез ОСП.

Бяха проведени 12 семинара в шестте района за планиране; освен това бяха организирани информационни щандове на три специализирани изложения: „Селското стопанство и всичко за него” в Добрич, Международно изложение “Balkan Food&Drinks” в София и „АГРА – 2009” в Пловдив.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.