Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
07-06-2009

Коментари на лидерите на водещите партии в българските евроизбори

Мисля, че след всичко, което се направи срещу нас в тази кампания, постигнахме един добър резултат - можеше и повече, можеше и по-малко, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от Агенция „Фокус".

„Ако се върне това, което казаха социолозите в последните дни, ние трябваше да сме трета или четвърта сила, но аз поздравявам всички хора на ГЕРБ, всички, които са ни подкрепили, благодаря им, че сме първи. Хората гласуват за това, което сме били, което сме и което очакват, че ще направим", каза Борисов.

Според него, ако изборите са били, както в цяла Европа - в един ден за местен парламент и Европарламент, избирателната активност е щяла да бъде много по-висока и ГЕРБ са щели да имат по-добри резултати.

Сергей Станишев: Не се сбъдна прогнозата за съкрушителна победа на ГЕРБ

Поздравявам всички български граждани с доста високата избирателна активност - около 38%. Това са данни, доста по-високи, отколкото в много европейски държави, което говори за отговорно отношение към тези избори.

Тези резултати показват, че българите все повече осъзнават значението на Европейския парламент, каза премиерът, като благодари и на всички граждани, подкрепили Коалиция за България. „Проведохме добра кампания и представихме много силна листа. Гордеем се с всички тези хора и им благодарим, че направиха всичко възможно да посетят всички области и общини на страната, за да говорят с хората за нашия план и за това как ще защитаваме интересите на България в ЕП", посочи Станишев.

Според министър-председателя тези избори са и добра репетиция в навечерието на следващата кампания за национален парламент, като по думите му неговата партия ще продължи открита и позитивна кампания.

Ахмед Доган: Ако се оправдаваш с ниска избирателна активност - не си политик

Вашите очаквания, както и на наблюдателите бяха доста по-различни - за един много голям аванс между първо и второ място, коментира за БНТ Ахмед Доган, лидер на ДПС.

Това не се получи и мисля, че трудно може да се получи в тази ситуация.Българинът винаги е бил чувствителен и интуитивно, с голям исторически опит преценява кое е зряло и какво доверие да му даде, с каква отговорност да го натовари и той този път направи това.

За купуването на гласове - имам чувството, че освен ДПС и някои други политически сили, май всички купуват гласове. Вие го докажете - имате достатъчно материал. Ние нямаме интерес, защото нашият електорат е твърд.



Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.