Europe.bg
  Начало - Новини - Анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
28-09-2009

Ханс-Герт Пьотеринг, бивш председател на ЕП, разговаря онлайн с читателите на Портал ЕВРОПА днес, от 16.30 часа

Портал ЕВРОПА кани всички свои читатели от България и Европа да участват в онлайн-дискусията с германския евродепутат Ханс-Герт Пьотеринг (ЕНП), доскорошен председател на Европейския парламент. Темата е „Позицията на Германия в Европейския съюз след националните парламентарни избори".

Онлайн разговорът е планиран за днес, 30 септември, от 16.30 часа българско време (15.30 брюкселско). Чатът ще продължи половин час и ще бъде на английски език.

В рамките на дискусията читателите могат да коментират с Пьотеринг всички въпроси, свързани с парламенстарните избори за Бундестаг. Както Портал ЕВРОПА вече съобщи, Християндемократическият съюз на канцлера Меркел, чиито представител е и Пьотеринг, спечели вота  с  33,8 процента подкрепа. Очаква се консерваторите да формират ново правителство с либералите от Партията на свободните демократи, вместо с досегашния се партньор - социалдемократите.

Акцент на дискусията с немския евродепутат консерватор ще бъдат въпроси като например как тази промяна в управляващата коалиция в Германия ще се отрази на националната позиция на страната в ЕС, какви изисквания поставят консерваторите в ЕП пред новата Европейска комисия, за предстоящия втори референдум по Лисабонския договор в Ирландия.

Онлайн дискусиите ще се проведе на платформата http://chat.europe.bg. Читателите на Портал ЕВРОПА могат да участват свободно с въпроси, мнения и коментари на английски език, включително и изпратени предварително чрез info@europe.bg .

Повече за нашия онлайн-гост:

Ханс-Герт Пьотеринг (Германия) е европейски депутат от Европейската народна партия от първите преки избори за ЕП през 1979 г. Той е представител на управляващия в Германия Християндемократически съюз (ХДС), досега в коалиция със Социалдемократическата партия (СДП).

Пьотеринг е бивш председател на Европейския парламент. В рамките на новия мандат на Европейския парламент той е член на Комисията по външни работи и на Делегацията за връзки с Арабския полуостров. Заместник-член е на Комисията по конституционни въпроси, Делегацията за връзки със САЩ и на Делегацията в Eвро-средиземноморската парламентарна асамблея.


Онлайн-дискусиите са част от проекта „Взаимодействаме с Европейския парламент", който се осъществява от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА с финансовата подкрепа на ЕП.

Повече за проекта - ТУК . Допълнителна информация за организациите, които го изпълняват, търсете  ТУК . Повече за онлайн-чатовете досега - ТУК .Новини
Актуално
Анализи
Интервюта


 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.