Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
12-01-2010

Рен ще предложи „Върховен представител” по икономическите въпроси

Икономическото възстановяване на Европа зависи от по-добра координация и изразяване на единодушие по време на икономическите форуми,каза вчера (11 януари) на изслушването пред членовете на ЕП бъдещият комисар по икономическите и парични въпроси, цитиран от Euractiv.

Двете конкретни точки, които се очертаха бяха настояването на Рен да се приемат нови финансови надзорни органи на ЕС и да се създаде единен представител на ЕС, който да участва в международните икономически форуми като Г - 20.

Той каза, че ще представи препоръката си за единен представител в следващите месеци.

Идеята за „ Върховен представител по икономическите въпроси", както спомена един от евродепутатите, е отражение на поста на Катрин Аштън като Върховен представител за външните отношения.

Също така, Рен настоя пред членовете на ЕП да одобрят предложенията на ЕК за икономически надзор, Европейския съвет за надзор над системните рискове ( ESRB) и трите европейски надзирателни органа възможно най - бързо, за да могат да започнат работа преди есента на 2010 г.

„ Има вакуум в надзора на системния риск и ние трябва да запълним този вакуум", каза той пред парламентарната комисия по икономически и парични въпроси.

Членовете на ЕП от всички парламентарни групи бяха силно заинтересовани колко твърд ще бъде Рен в прилагането не само на Пакта за стабилност и растеж на ЕС, но и на предстоящия регламент. Член на „Зелените" го попита дали има някакви конкретни предложения за справяне с дисбаланса в ЕС и прекомерния обществен дълг.

Оли Рен иска да възроди идеята за Лисабонския дневен ред на ЕС, отнасящ се за работните места и растеж като стратегия на ЕС за 2020 г., която,според него, ще зависи много от привеждането в сила на Пакта за стабилност и растеж.


Пактът позволява на ЕК да наблюдава фискалната стабилност на страните в Еврозоната чрез поставянето на праг за обществен дълг от 3 % от БВП.

През октомври, 20 от 27-те страни - членки, включително 13 от тях в Еврозоната, бяха в списъка на ЕК на държавите, изправени пред „ дисциплинарни процедури" за надвишаване на дефицитния праг.

Алумния беше критикуван по време на кризата, че не е успял да принуди страните да направят повече, за да се справят с надвишения обществен дефицит.

Попитан дали икономики, които са над прага, като гръцкия дефицит от 12,7% през 2009 г. ще бъдат изгонени от Съюза, Рен отговори: „ разбира се, че не".



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.