Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
22-04-2010

Дискусия в Милано за Европа 2020 - Европейски граждани и Европейски институции

Днес в Информационния офис на Европейския парламент в Милано ще се проведе заключителното представяне на книгата "Европа 2020 - гражданска визия" .


Публикацията, която обобщава двугодишната кампания "Взаимодействаме с Европейския парламент", осъществявана от Европейския институт, Центъра за модернизиране на политики и Портал ЕВРОПА бе представена в Европейския парламент в Брюксел и Информационния офис на ЕП в Париж.

От 11 часа (12ч. българско време) на 26 април, понеделник, в Информационния офис на Европейския парламент в Милано ще се състои дискусионната среща „Европа 2020 - Европейски граждани и Европейски институции”.

Домакин и модератор на събитието ще е директорът на информационния офис е ЕП Mrs. Cavenaghi-Smith (г-жа Кавенаги-Смит) . „Европа 2020 – гражданска визия” ще бъде представена от Директора на Европейския институт Любов Панайотова.

В дискусията ще участва и г-жа Лара Коми Заместник-председател на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите, член на делегацията за връзки с Афганистан, заместник-член в Комисията по промишленост, изследвания и енергетика и Делегацията в Комитета за парламентарно сътрудничество ЕС-Русия.

Ще се включат и представители на неправителствените организации и академичната общност.
 
Книгата “Европа 2020 – гражданска визия” представлява обобщение на тази двугодишна кампания за насърчаване на взаимодействието между европейските граждани и Европейския парламент – единствената пряко избирана европейска институция. Стремежът на тази книга е да допринесе за трасиране на пътя напред и ролята на гражданите и на гражданските организации в процеса на изграждане на обединена Европа в контекста на дебата за бъдещето на ЕС.
 
По повод на тази книга председателят на Европейския парламент Йежи Бузек отправи специално видео-послание към участниците събитита в Брюксел, Париж и Милано, което ще бъде показано на публиката в тези градове и ще бъде публикувано на Портал ЕВРОПА. "Този забележителен сборник с предложения разглежда понятие, което ми е много скъпо: понятието за гражданство. За мен активен гражданин е този, който не приема всичко за даденост, който оспорва властта, който активно участва в подобряването на обществото, към което принадлежи, и който уважава правилата, когато произхождат от истинската демокрация" - споделя проф. Бузек в своето видео-послание."



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.