Europe.bg
  Начало - Събития
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Събития

  • A+
  • A-
04-05-2010

Награждават победителите в конкурса за детска рисунка "Моето европейско гражданство" в Казанлък на 10 май

Като медиен партньор на инициативата, Портал ЕВРОПА ще направи своите читатели от всички краища на света съпричастни с творбите: с картина, звук и текст.

На 10 май (понеделник) от 10.00 ч. в Информационния център "Европа - директно" в Казанлък на ул. "Искра" 4 ще се състои церемония по награждаването на авторите на най-добрите произведения от конкурса за детска рисунка "Моето европейско гражданство".

На тържеството, което е посветено на Деня на Европа, ще присъстват членът на Европейския парламент Илиана Иванова и кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов.

Сред наградите за авторите на най-добрите рисунки е посещение на Европейския парламент по покана на евродепутата Илиана Иванова. Конкурсът се проведе под патронажа на г-жа Иванова и тя лично ще връчи наградите на участниците в третата възрастова група и ще покани част от тях да посетят Европарламента в Брюксел през есента.

Илиана Иванова е член на Комисията по вътрешния пазар и защита на потребителите, на Комисията по бюджетен контрол; зам.-член в Комисията по икономически и парични въпроси. Наред с това г-жа Иванова е зам.-председател на специалната комисия на ЕП за борба с финансовата и икономическа криза, заместник-председател на делегацията за връзки с Китай и зам.-член в делегацията за връзки с МЕРКОСУР.Всеки от участниците е изразил чрез рисунка своите лични преживявания, мисли и чувства върху темата. Конкурсът бе обявен на 29 март 2010 г. от евродепутат Иванова по повод 1 година от работата на Европейски информационен център”Европа директно” в Казанлък. Инициативата е част от е част от работната програма и Календар 2010 на Центъра. Чрез своите рисунки младите творци са показали какво се е променило в живота им, откакто България е член на ЕС, дали са срещнали нови европейски приятели, как общуват с тях, как си представят своята страна в Европа след 20 години и т.н.

В същия ден - 10 май - в Казанлък са предвидени и други прояви, посветени на Деня на Европа, насочени към най-малките граждани на Европейския съюз - сред тях състезание по подреждане на детски пъзел с карта на Европа и засаждане на вечно зелено дръвче в парка до монумента „Обединена Европа”, което да бъде коледното дръвче на Европа на територията на общината.

Повече за конкурса

Конкурсът „Моето европейско гражданство” е съвместна инициатива на Община Казанлък и Информационния център "Европа - директно" в Стара Загора,общински офис Казанлък, като основната цел е да бъдат привлечени младите творци от община Казанлък да рисуват по зададената тема и да развиват своя талант, въображение и умения, а от друга срана младите хора – участници в конкурса да осмислят какво означава да си гражданин на ЕС.

Да бъдеш европейски гражданин означава да имаш равни права и възможности във всяка една страна от Европейския съюз: право на живот, право на работа, право на обучение - казват организаторите.

По случай Деня на Европа, от 3 май творбите на децата са подредени в изложба в залата на казанлъшкия "Европа - Директно" център. В тази експозиция участват 62 рисунки на деца от 6 до 18 годишна възраст от Националната гимназия по пластични изкуства и дизайн „Академик Дечко Узунов” и Професионалната гимазия по лека промишленост и туризъм, както и школите по изобразително изкуство в гр.Казанлък: „Живопис” към Общински детски комплекс „Св.Иван Рилски” с ръководител Галя Иванова, „Артлиния” с ръководител Ваня Запрянова, ателие „Пъстроцвет” към читалище „Жар” с ръководител Катя Зографова, „Емануил Манолов” към читалище „Искра” с ръководител Цветана Виткова и ателие „Репин” с ръководител Цветан Банчев.

Творбите бяха оценени от професионално жури в състав: Христо Генев, директор на Художествената галерия в Казанлък и Лиляна Петрова, уредник в изложбената дала на ул. "Искра".

Очаквайте подробности на Портал ЕВРОПА от мястото на събитието, което ще се предава на живо с видеокартина и звук по интернет на Europe.bg - медиен партньор на инициативата на евродепутат Илиана Иванова. Впоследствие ще бъдат публикувани видеозапис и репортаж от тържеството с фото-галерия.

Вижте и самите картини в нашата виртуална галерия! 



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.