Europe.bg
  Начало - Квартал ЕВРОПА - Новини
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Квартал ЕВРОПА / Новини

  • A+
  • A-
20-05-2010

Организация на уличното движение и подобряване на физическата среда за устойчиво и интегрирано развитие на град Плевен

„Организация на уличното движение и подобряване на физическата среда за устойчиво и интегрирано развитие на град Плевен” е името на мащабен проект на Община Плевен, който бе одобрен по Оперативна програма „Регионално развитие”. Общата стойност на проекта е 7 милиона и 6 хиляди лева, от които 706 хиляди лева – държавно съфинансиране,  и собствен принос на Община Плевен – 353 хиляди лева. Продължителността на реализация на проекта е 24 месеца. Одобреният проект на Община Плевен е много сериозен успех, особено в условията на финансова криза. Неговата реализация е шанс за  раздвижването на икономиката, осигуряването на работни места, благоустрояването на града и подобряването на средата, бюджетните средства за което стават все по-оскъдни, коментира кметът Найден Зеленогорски.

Сред основните дейности е рехабилитацията на уличната мрежа. Тя ще обхване бул. „Георги Кочев” в отсечката  от надлеза над  жп гарата до връзката с ул. „Българска авиация”, участъка от ул. „Гренадирска” между "Данаил Попов" и „Гривишко шосе” и ул. „Ген. лейт. Атанас Стефанов” /бивша „Хемус”/ от входа откъм Ловеч до Регионалния исторически музей. Улиците не само ще се ремонтират основно, но ще бъдат монтирани и предпазни съоръжения и мантинели, като общо за целта се предвидени 4.5 милиона лева.

По проекта ще бъде изградено видеонаблюдение по възлови кръстовища в града – пресечката на ул. „Стоян Заимов” и „Вардар”, където ще има светофар с бутон за сигнализиране от пешеходците; бул. „Хр. Ботев” и ул. „Сан Стефано”; бул. „Г. Кочев” и ул. „Гренадирска” и пресечката на бул. „Г. Кочев” и ул. „Вит”.
Проектът включва и изграждането на велосипедна алея с дължина около 2 км, от централна градска част до парк „Кайлъка”. Алеята ще има  необходимата маркировка и осветление. Тя ще пресича само две кръстовища, на които също ще бъдат монтирани светофарни уредби – при „Ст. Заимов” и „Вардар” и „Хр. Ботев” – „Сан Стефано”. Стойността на изграждане на велоалеята е 760 хил. лева.

В рамките на проекта ще бъде изградена нова многофункционална спортна площадка със съответната настилка и осветление в жк „Сторгозия”, до бл. 69. В същия район ще се построят и две детски площадки – за деца до 3 год. и от 3 до 12 год., аранжирани с алейно осветление и паркова среда. Многофункционална спортна и детска площадка ще има в градинката при стадион „Белите орли”.  На нова детска площадка, паркова среда, съоръжения за игра и беседка ще се радват живущите в района на ул. „Карлово”, а на две площадки за различните възрастови групи – в жк „М. Денчева” /ул. „Мануш войвода”/. И в жк „Дружба” /бл. 132/ ще бъде построена детска площадка. Съоръженията за спорт, игра и отдих са на стойност 850 хил. лева.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Обучителни материали и анализи
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.