Europe.bg
  Начало - Новини - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Новини / Актуално

RSS
  • A+
  • A-
20-10-2010

Депутатите решиха ГРАО да провери подписите за референдум за Турското членство в ЕС

Депутатите гласуваха председателят на парламента да възложи на ГД ГРАО проверка на данните от подписката на граждани за провеждането на национален референдум, предаде БНР. Решението беше взето със 119 гласа "за", без "против" и 25 "въздържали се". До него се стигна след бурни дебати. Председателят на парламента обясни, че не е извършена проверка относно валидността на внесената подписка. Въпросната проверка ще обхване записите на ЕГН, трите имена, адреса и подписа.

Парламентарната група на Синята коалиция се обяви в подкрепа на искането за провеждането на референдум за членството на Турция в Европейския съюз, но той да се проведе едва след като Европейската комисия призове страните-членки да подпишат договор за присъединяването на Турция.

"Парламентарната група на Синята коалиция се обявява за референдум. Предлагаме точната формула на решението. Ако в резултат на водените преговори Европейският съвет реши да предложи подписване на договор за присъединяване на Република Турция към Европейския съюз, позицията на българското правителство относно подписването да се вземе след провеждането на референдум сред българските граждани", заяви от парламентарната трибуна Иван Костов.

Би трябвало България като държава, българското общество, да се произнесе за членството на Турция в ЕС, след като и ако приключат преговорите на страната с Европейската комисия. Това каза председателят на Парламентарната група на Коалиция за България Сергей Станишев, цитиран от Агенция „Фокус". Със сигурност няма български гражданин, който да не се вълнува от българската позиция по отношение на членството на Република Турция в ЕС. Трябва да дискутираме по същество инициативата. Тези над 300 000 подписа, които са събрани, изискват своето уважение и парламентът трябва да се произнесе по същество, каза Станишев. По думите му би трябвало в пленарна зала да има и представители на правителството. Според него служебното предложение за решение на НС по искането за референдум е бягство от съществото на въпроса, бягство във времето.

От "Атака" напуснаха пленарната зала в знак на протест, действието на народните представители бе провокирано от взетото решение от дневния ред да отпадне проектът за решение за произвеждането на национален референдум.

От трибуната на Народното събрание от РЗС подчертаха, че Цецка Цачева дава урок и ще подкрепят проекта за решение, защото това ще бъде стъпка напред, каза Яне Янев. 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Редовни доклади
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.