Europe.bg
  Начало - Квартал ЕВРОПА - Обучителни материали и анализи
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Квартал ЕВРОПА / Обучителни материали и анализи

  • A+
  • A-
30-06-2011

ЕВРОПЕЙСКА СИНЯ КАРТА

Фондация „Европейски институт” издаде нова публикация със заглавие „Европейска Синя карта”.

Публикацията е част от проекта “Подкрепа за подготовката и успешното прилагане на европейската „Синя карта” за квалифицирани граждани на трети държави съобразено с нуждите на работодателите в България”, финансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за интеграция на граждани на трети страни.

Обща цел на проекта е да подкрепи успешното въвеждане и прилагане на европейската „Синя карта" в България, чрез реализирането на няколко основни дейности, чрез които да се осъществи успешно проектното начинание. Освен това си поставихме и задача да предоставим задълбочена информация за разбирането на необходимостта от успешното интегриране на висококвалифицирани граждани от трети страни.

Екипът на проекта проучи и анализира 140 анкети и 30 дълбочинни интервюта с работодатели от цялата страна, по отношение пазара на труда и политиката на работодателите спрямо висококвалифицираните имигранти на територията на ЕС, както и ползите, с които те допринасят за повишаването на конкурентноспособността и разширяване на културното разнообразие в региони, привличащи тези имигранти.

Поставените цели са в съответствие с Лисабонскта стратегия, която разглежда мерките за привличане и задържане на висококвалифицирани работници от трети държави като част от подход, основан на нуждите на държавите-членки на ЕС.

Целевата група на проекта бяха работодателски организации и работодатели, държавни и местни институции и граждани на трети страни, постоянно или продължително пребиваващи в България.

 Публикацията можете да свалите оттук

Коментари (5)

Почина Стив Джобс. Само на 56 години..... | изпратено от Кобург Велчев | 06-10-2011 12:45
Почина Стив Джобс. Само на 56 години.....
Велик човек, Супер Изобретател и Новатор, Космически Дух - един от Бащите на нашето съвремине, на нашия модерен Свят !!!!! Това беше Стив Джобс !!!!

RIP, STEEVE !!!!!

Защо Господ ни отнема такива безценни хора, които дават всичко на Хората, дори себе си, а ни оставя Лошите ??? Лошите : нагли, крадливи, безчувствени и цинични - като нашите мутри, мафиоти, трафиканти, червени милионери, перачи на пари ........, които сега даже ни управляват !!!!!!
Господ понякога е не само несправедлив и разсеян, но той е дори и жесток .......
Мутра-премиер Бойко Борисов е за освидетелстване…… | изпратено от ГЕРБавия | 28-11-2011 11:56
Мутра-премиер Бойко Борисов е за освидетелстване……
Има ли БОЙКО морал, авторитет, знания, скромност ??? Има, ама друг път !!!!
БОЙКО има всички "достойнства" на мутра, на тъп и мързелив пожарникар, на прост пазвантин с една любима книга, на нагъл слуга на червената мафия….. !!!! Това ли е авторитета ??? Та дори мижитурките от БТВ не смеят да го питат директно и смело за това, как докара Българите до просешка тояга ????????? КАК окраде резерва на Здравната каса, как строи некачествено и това е единственото, което прави, освен да РИТА топка в работно време и да се среща съ чалга "величия", предимно сръбски ……

ВАЖНО : Водещите на ВТВ в Тази сутрин - 28 Ноември, не задаваха смели, компетентни и важни, актуални въпроси, просто се нагаждаха с малки въпросчета около негово "мутро-сиятелство"....... !!!!! Страхливо гледаха как БОЙКО им се кара, как измества темите и как прави изказвания от чалга-буламачи........ Покорно се въртяха около ореола на мафиота .....
Застрелян "хазартен бос" в центъра на СОФИЯ !!! | изпратено от СССРейчо | 04-04-2012 14:08
Застрелян "хазартен бос" в центъра на СОФИЯ !!!
МВР-то работи по много версии... НО : Йордан ДИНОВ е конкурент на ЕВРОфутбол и Васил Божков-Черепа, та така става ...... ЕВРОфутбол е мафиотска структура - залаганията се манипулират, залага се безконтролно и във всякаква валута и активи, купуват се мачове и залози, там одити и финансови проверки НЕ се правят !!! МФ и Симеон Дянков като че ли спят..... Васил Божков и мутро-мафията са НАД законите. ГЕРБавата мафия сега ги пази, нали са пазванти.... ДА СЕ ПРОВЕРИ : КОИ политици, ДС ченгета, комуняги и "видни" ГЕРБаджии са получавали големи "печалби" от ЕВРОфутбол /над 30 000 лева/ и или екскурзии в чужбина. Ще се изненадате кой печели у нас и по колко !!!!!
СИНЯ карта....., ако оживееш на село..... | изпратено от ГЕРБавия | 16-06-2012 12:28
А за хората - никаква полза ..... Перверзна държава ли сме !!!!
ДНЕС в Плевенското село ЛЕНКОВО жестоко е убита !!!!! 80г. жена !!!!!!!!!!!!!!!!! Поредната.....
Къде сте медии, къде си МВР, къде си правосъдие ??????????????
МВР, „юнак“ БОЙКО Борисов, ЦвЦв, СПРЕТЕ убийствата на стари хора по села и градове от ЦИГАНИ и цигански банди !!!!!!!!!!!!!!! СТИГА сте спали, лъгали и крали ……..
Каква е тази държава ??????????????? Къде живеем ????????

Да си купуваме оръжия и да почнем да ги стреляме ли ?????????
Подслушвания по Борисов - ски, но без Бойко Борисов ??? | изпратено от Кобург Велчев | 25-04-2013 09:42
Подслушвания по Борисов - ски, но без Бойко Борисов ???
Възможно ли е ??? Може би да, но не е реално. Зад всичко това стои мутрата-комунист БОЙКО Борисов - слугата на топ-червената мафия !!! Нали БОЙКО казваше, че това е добре, че чрез подслушване министрите се държат изкъсо - не било лошо, а градивно дори....... Той нямал нищо против министрите му да треперят !?!? БОЙКО Борисов е ИПОНец със слушалки и май все още е действащ ДС агент - БУДА !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Добави коментар

CAPTCHA
Оставащи символи: 1000


 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.