Europe.bg
  Начало - Парламент - Новини
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Парламент / Новини

  • A+
  • A-
12-12-2011

Всички ние на пътя

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов и евродепутатът от ГЕРБ/ЕНП Илиана Иванова откриха Седмица на пътната безопасност от кампанията „Всички ние на пътя". На пресконференция двама обявиха резултатите от кампанията за пътна безопасност “Всички ние на пътя – звездата си ти”, която е  по инициатива на Илиана Иванова и се провежда под патронажа на Цветан Цветанов със съдействието на отдел “Пътна полиция – СДВР”. Това е първата българска кампания, посветена на десетилетието, обявено от ООН за пътна безопасност.

Илиана Иванова представи осъществените инициативи и постигнатите резултати. Кампанията постигна голям успех и получи положителни оценки, затова ще продължим с още мероприятия, заяви Иванова и обяви 19-25 декември за Седмица, посветена на пътната безопасност. През тази седмица, преди коледните и новогодишни празници, организаторите искат да призоват шофьорите да бъдат изключително внимателни, тъй като в този период на годината се очаква повишаване на пътно-транспортните произшествия поради лошите метереологични условия и натовареното движение. По време на Седмицата на пътната безопасност, шофьорите ще бъдат призовавани чрез масирани радио-клипове и операции на КАТ-София да бъдат отговорни на пътя и да спазват правилата за движение като целта е да няма нито една жертва в следствие на ПТП. „Това е нашата амбициозна цел, която ще има пълноценен ефект за обществото. Защото е важно да запазим светлината и да бъдем всички заедно с нашите семейства в очакваните и така желани Коледни празници“, сподели Илиана Иванова.

Министър Цветан Цветанов призова шофьорите да бъдат внимателни и изрядни, да спазват правилата за движение и ограниченията на скоростта. Той обърна специално внимание на младите шофьори, тъй като процентът на смъртни случаи при тях е по-висок отколкото сред по-опитните водачи на МПС. „Бъдете изключително внимателни и помнете, че когато се качвате зад волана вие сте отговорни не само за себе си, но и за другите хора на пътя“. С тези думи Цветан Цветанов се обърна към всички шофьори.

Гл. инспектор Богдан Милчев представи предприетите полицейски акции по повод кампанията и данни за пътната безопасност в София. Той подчерта, че жертвите в следствие на ПТП в София тази година са 3 пъти по-малко в сравнение с миналата година и няма нито едно загинало дете. От месец юни до сега в София са организирани 44 специални операции на КАТ за намаляване на пътните инциденти. “София в момента е два пъти по-сигурен град на пътя в сравнение, с която и да е друга европейска столица“ , заяви Милчев.

Евродепутатът Илиана Иванова благодари на министър Цветанов и на Пътна полиция, че  приеха идеята и заедно осъществиха редица успешни акции в рамките на град София. „Намаляването на пътните произшествия и спасяването на повече от един човешки живот е успех за нашата кампания. С общи усилия успяхме да постигнем целите на тази инициатива. Ще се радвам да продължим да работим заедно в това да направим нашите пътища още по-безопасни, тъй като пътната безопасност е важна за всички граждани и всеки един от нас има роля за нейното повишаване“, допълни Иванова.



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Избори 2014
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Специално от Портал Европа
 
 
 
    Още 
Български инициативи
 
 
 
    Още 
Мандат 2009-2014
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Анкети
 
 
 
    Още 
Твоят глас в ЕС
 
 
 
    Още 
Парламент
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.