Europe.bg
  Начало - Парламент - Новини
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Парламент / Новини

  • A+
  • A-
26-05-2014

Ивайло Калфин: Политиката трябва да се прави в услуга на обществото

Няма да бъда депутат в следващия ЕП. В личен план обаче не съжалявам за избора, който направих, тъй като смятам, че политиката трябва да се прави в услуга на обществото, а не да се търсят просто властови позиции. Това заяви евродепутатът и водач на листата на АБВ за евровота от 25 май Ивайло Калфин. „Такива са правилата на играта. Този, който печели - печели, този, който губи се отдръпва и аз ги спазвам. Разбира се, винаги ще бъда на разположение с каквото мога да бъда полезен. Пожелавам успех на всички седемнадесет български депутати. Пожелавам им да възприемат една идея, която ние дадохме. Да се видят заедно, да потърсят националните приоритети и се надявам, че България действително може да има консолидирани, добри евродепутати“, заяви той.

Получихме резултат много по-нисък от очакванията ни. Направихме доста подробен и откровен вътрешен анализ. Крайният извод от него е, че сме решени да работим единно, като колектив, за да преодолеем слабостите, които ни попречиха да успеем на този вот. Отчитаме и факта, че имахме много малко време, за да покажем и докажем на хората, че ние сме алтернативата, която търсят, както и да преборим налаганото с всички възможни средства напълно погрешно мнение, че политическата битка в страната се води, едва ли не, само между две големи големи политически сили, заяви още Ивайло Калфин.

Сегашното управление не е добро. То е белязано от корупция и високомерие и демотивира хората в страната. Калфин бе категоричен, че БСП се е впуснала в абсолютно безсмислена предизборна битка с АБВ и е пропуснала шанса си да проведе истинска, насочена към хората кампания, базирана на отговорния политически диалог.

В резултат, ГЕРБ на практика спечели без никакви идеи за управление. Без никаква платформа, което означава и че те нямат никакви ангажименти пред обществото, за които да носят отговорност, добави Калфин. Той определи като притеснителни заявените от ръководството на партията на Борисов намерения за бързо и категорично връщане в управлението на страната и посочи, че това не отговаря на реалните нужди на обществото. „От впечатленията ми, от всички срещи и разговори в страната мисля, че голямата част от хората не искат избора им да се свежда между БСП и ГЕРБ, с някаква гарнитура от ДПС или примерно ББЦ, които не знам сега каква роля ще играят. Този избор не може да въодушеви когото и да било в държавата. Между другото двете партии заедно взеха по-малко от 50 процента от гласовете на избирателите, които гласуваха. Така че всички тези неща не трябва да ни говорят, че следващите управляващи едва ли не сега стоят и загряват до игрището. Всъщност това са добре познатия стар ГЕРБ и това не е пътя, който чакат хората“, заяви в заключение Калфин.  




 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Избори 2014
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Специално от Портал Европа
 
 
 
    Още 
Български инициативи
 
 
 
    Още 
Мандат 2009-2014
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Анкети
 
 
 
    Още 
Твоят глас в ЕС
 
 
 
    Още 
Парламент
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.