Europe.bg
  Начало - Europe Direct - Актуално
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Europe Direct / Актуално

  • A+
  • A-
03-02-2020

Обяви за свободни позиции за длъжността директор в различни дирекции на Генералния секретариат на Съвета

В Официалния вестник на ЕС от 3 февруари са публикувани обяви за свободни позиции за длъжността директор на дирекция „Правосъдие“ (JAI.2) и на дирекция „Безопасност и сигурност“ (ORG.5).

Генералният секретариат на Съвета (ГСС) подпомага Европейския съвет, Съвета на ЕС и техните подготвителни органи във всички области на тяхната дейност. Той дава становища и подпомага членовете на Европейския съвет и на Съвета, както и техните председатели, във всички области на дейност. Това включва политически и правни становища, координация с други институции, разработване на компромисни текстове, упражняване на надзор над всички практически аспекти, които са необходими за добрата подготовка и функциониране на Европейския съвет и на Съвета, и грижа за тяхното изпълнение.

Обявление за свободна длъжност директор на дирекция „Правосъдие“ (JAI.2) – CONS/AD/157/20

Генерална дирекция „Правосъдие и вътрешни работи“ (DG JAI) се състои от две дирекции: „Вътрешни работи“ (JAI.1) и „Правосъдие“ (JAI.2). Два отдела, „Основни права и ценности, правова държава и защита на данните“ и „Оценки в областта на правосъдието и вътрешните работи и политиката за борба с наркотиците“, също докладват на генералния директор.

Дирекция JAI.2 носи водещата отговорност в областта на правосъдието, като обхваща досиетата на наказателното правосъдие, сътрудничеството в областта на гражданското правосъдие, електронното правосъдие и редица въпроси, свързани с киберполитиката. Дирекцията координира организацията на заседанията на Съвета по правосъдие и вътрешни работи, който обикновено заседава най-малко четири пъти годишно. Тези заседания на Съвета се подготвят от Корепер и няколко работни групи, специални комитети и други форуми. Те разглеждат както законодателни, така и незаконодателни досиета, а също и международните отношения във връзка с тези досиета.

Дирекция JAI.2 има единно ръководство на равнище директор, както и заместник-директор, отговарящ за конкретни досиета, възложени от директора.

Като директор на дирекция „Правосъдие“ ще давате съвети на високо ниво в областта на политиката и процедурата, както устно, така и писмено, по своя инициатива или при поискване, на Европейския съвет, Съвета, Корепер и техните председателства, а също и на генералния секретар по всички аспекти на досиетата, които попадат в областите на компетентност на дирекцията. Освен това ще участвате в заседания и, когато е целесъобразно, в брифинги и/или преговори с оглед на постигането на компромис и намирането на решения. Във връзка с това Вие ще подпомагате ротационното председателство в преговорите и ще гарантирате ефективна комуникация и сътрудничество с институциите, агенциите и другите органи на ЕС в областите на компетентност на дирекцията.

Ще определяте целите за изпълнение и ще давате своя принос за постигането им чрез установяване на работната програма на дирекцията и чрез осигуряване на подходящо наблюдение на изпълнението ѝ.

Ще отговаряте също за инициирането и упражняването на надзор над дейности за анализ на политиките с оглед на това да давате становища, които да послужат за вземането на решения в областите на компетентност на дирекцията.

Обявление за свободна длъжност директор на дирекция „Безопасност и сигурност“ (ORG.5) – CONS/AD/158/20

Генерална дирекция „Организационно развитие и служби“ (ГД ORG) отговаря за организационното развитие на ГСС и предоставянето на ключови услуги за подкрепа. Генералната дирекция се състои от пет дирекции („Човешки ресурси“, „Протокол и срещи“, Сгради и логистика“, „Финанси“ и „Безопасност и сигурност“).

Дирекция „Безопасност и сигурност“ (ORG.5) е упълномощена от генералния секретар да гарантира безопасността и сигурността на ГСС. За тази цел дирекцията гарантира, че са въведени мерки за сигурност и безопасност с цел справяне с всички заплахи за активите на ГСС (хора, информация, сгради, инфраструктура и репутация). Дирекцията предоставя съвети на генералния секретар, както и на Европейския съвет и Съвета в областта на укрепването на културата на сигурност на ГСС.

Дирекцията се състои от четири отдела, които се занимават съответно със стратегията за сигурността и непрекъснатостта на дейността, оперативната сигурност, сигурността на информацията и безопасността.

Като директор на дирекция ORG.5 Вие ще укрепвате културата на сигурност в Европейския съвет и в Съвета на всички равнища. Ще председателствате Комитета по сигурността на Съвета, който осигурява подходяща защита на класифицираната информация на ЕС, и при необходимост ще предоставяте съвети по въпроси, свързани със сигурността, на други органи на Съвета. Ще работите с отдела на ГСС, който отговаря за цифровите услуги, за да се гарантира подходяща защита на цялата информация на ГСС.

Ще отговаряте за взаимодействието с външни органи по въпросите на безопасността и сигурността. Във връзка с това от Вас ще се изисква по-конкретно да представлявате Европейския съвет и Съвета при обсъжданията и в преговори с други институции на ЕС, органите на приемащата държава и тези на останалите държави членки на ЕС, в областите на компетентност на дирекцията.

Ще определяте целите за изпълнение и ще давате своя принос за постигането им чрез установяване на работната програма на дирекцията и чрез осигуряване на подходящо наблюдение на изпълнението ѝ.

Кандидатите трябва да отговарят на следните общи изисквания към момента на подаване на кандидатурите:

  • да са граждани на една от държавите членки на Европейския съюз;
  • да не са лишени от граждански права;
  • да са изпълнили задълженията, наложени от законите по отношение на военната служба.

Предварителният график за подбора е следният:

  • очаква се подбраните за събеседване кандидати да бъдат информирани за това до средата на март 2020 г.;
  • първите събеседвания са предвидени за втората половина на март 2020 г.;
  • явяването в центъра за оценяване се очаква да стане до края на март/началото на април 2020 г.;
  • вторият кръг събеседвания е предвиден за втората половина на април 2020 г.

Крайният срок за кандидатстване е 21 февруари 2020г., 12:00 ч. на обяд (брюкселско време).

Кандидатури ще се приемат по имейл на следния адрес: applications.management@consilium.europa.eu до крайния срок за кандидатстване. Кандидатури, получени след изтичането на крайния срок, няма да бъдат разглеждани.

Пълния текст на обявленията можете да видите и изтеглите оттук:

Обявление за свободна длъжност директор на дирекция „Правосъдие“ (JAI.2) – CONS/AD/157/20 

Обявление за свободна длъжност директор на дирекция „Безопасност и сигурност“ (ORG.5) – CONS/AD/158/20



 
Заедно
Актуално
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Информационен център Europe Direct
 
 
 
    Още 
Радиопредавания
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА на живо
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Основаващи договори
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Доклади за напредък
 
 
 
    Още 
Актуално
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Договорът от Лисабон
 
 
    Още 
Видео
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Новини
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Аудио
 
 
 
    Още 
Обучителни материали и анализи
 
 
 
    Още 
Конкурси
 
 
 
    Още 
Новини / Пътна безопасност
 
 
 
    Още 
Библиотека
 
 
 
    Още 
Европейският парламент
 
 
 
    Още 
Специално от Портал Европа
 
 
 
    Още 
Новини от ЕП
 
 
 
    Още 
Анализи
 
 
 
    Още 
Интерактивно
 
 
 
    Още 
За бизнеса
 
 
 
    Още 
Директно от...
 
 
 
    Още 
Събития
 
 
 
    Още 
Портал ЕВРОПА представя
 
 
 
    Още 
Анкети
 
 
 
    Още 
Пътна безопасност
 
    Още 
Парламент
 
 
 
    Още 
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.