Europe.bg
  Начало - Най-новото в europe.bg
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Най-новото в europe.bg

  • A+
  • A-

ТОП-ОФЕРТИ ЗА ПОСТОВЕ В ЕС – БЪЛГАРИ МОГАТ ДА КАНДИДАТСТВАТ!

Пет генерални дирекции (ГД) в Европейската комисия обявяват чрез Официален вестник на ЕС конкурси за висши позиции. Офертите са за граждани на България, Румъния и 10-е страни, присъединили се към ЕС през 2004 г. Срокът за кандидатстване е 9 февруари.

Това става ясно от публикация в Официалния вестник на ЕС на български език от 11 януари.

От обявата става ясно, че ЕК възнамерява да подбере двама главни съветници - в ГД "Външни отношения" и в ГД "Информационно общество и медии", двама директори - съответно в ГД "Рибарство и морско дело" и ГД "Икономически и финансови въпроси", а така също е обявено свободно работно място за заместник генерален директор на ГД "Образование и култура".

Селекцията и назначенията ще се извършат от Комисията, както го изискват стриктните процедури за наемане на служители, като ЕС прилага политика на равните възможности. Заплатите и условията на работа са описани в Правилника за длъжностните лица на Европейските общности.

Портал ЕВРОПА ви предлага изискванията, условията и сроковете за кандидатстване за всяка от офертите на ЕК:

  1. ГД Външни отношения - Обява за свободно работно място за главен съветник
  2. ГД Рибарство и морско дело - Обява за свободно работно място за директор
  3. ГД Образование и култура - Обява за свободно работно място за зам.-генерален директор
  4. ГД Икономически и финансови въпроси - Обява за свободно работно място за директор
  5. ГД Информационно общество и медии - Обява за свободно работно място за главен съветник

ЕВРО-ИНСТИТУЦИИТЕ ТЪРСЯТ БЪЛГАРИ ЗА ПРЕВОДАЧИ, IT-СПЕЦИАЛИСТИ, PR-АСИСТЕНТИ И ОДИТОРИ

Европейската служба за подбор на персонал EPSO възнамерява тази година да назначи сериозен брой български граждани на работа в различни звена и на различни постове в европейските институции, проучи Портал ЕВРОПА.

В предварителния годишен план за обявяването на конкурси през 2007 се предвижда, още до края на юни, да бъдат назначени асистенти  по информационни технологии и информационен мениджмънт. Конкурсът ще е за граждани на 25-е страни-членки на ЕС плюс България и Румъния.

Пак през първото полугодие се предвижда да се обявят конкурси специално за румънски и български граждани - администратори, за позициите шеф на отдел и шеф на езиково направление.

Все още EPSO не е определила дали българи и румънци ще могат да кандидатстват в предстоящите до юни конкурси за юристи-лингвисти (шест езика), устни преводачи (3 езика) и писмени преводачи (също 3 езика). Конкурсите ще са за позицията администратор.

Очаква се през първото шестмесечие на 2007 г. да бъдат обявени още два конкурса за гражданите на всичките 27 страни-членки: единият е за администратори в сферата на информацията, комуникацията, връзките с обществеността и информационния мениджмънт, а другият - също за администратори - за работа в Европейската служба за борба с измамите OLAF. За OLAF ще бъдат търсени с отделен конкурс и асистенти.

От юни 2007 до края на годината се планира EPSO да обяви конкурси за граждани на 27-те страни-членки за асистенти в сферите на човешките ресурси (обща администрация), както и по сигурността.

В първото шестмесечие на следващата 2008 г. Европейската служба за подбор на персонал EPSO възнамерява да обяви конкурси специално за румънски и български граждани - за администратори и за одитори. 

В плановете на службата за периода юни-декември 2007 г. са включени също конкурси за различни типове преводачи, за администратори по интелектуална собственост и по хармонизация на вътрешния пазар на ЕС. До момента обаче не е определено за граждани на кои страни-членки ще важат тези конкурси.

Портал ЕВРОПА уточнява, че EPSO си запазва правото да променя този график, тъй като той засега има само предварителен характер и служи за ориентир на гражданите, желаещи да се подготвят навреме за работа в европейските институции. Редакцията на Портал ЕВРОПА ще ви информира текущо за всеки нов конкурс, обявен от EPSO.

По темата 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.