Europe.bg
  Начало - Твоят глас в ЕС - За изборите
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Твоят глас в ЕС / За изборите

  • A+
  • A-
17-05-2007

ЦИК ОТМЕНИ РАЗРЕШЕНИЕТО НА ГИСДИ И "МЕДИАНА" ЗА ЕКЗИТПОЛ НА ЕВРОВОТА

Портал ЕВРОПА представя решение на ЦИК от 15 май относно отмяна на разрешения на социологически агенции да провеждат социологически проучвания в изборния ден.

С Решение № 27 от 28.03.2007 г. Централната избирателна комисия за избиране на членове на Европейския парламент от Република България предвиди в изрични срокове социологическите агенции, регистрирани за провеждане на социологически проучвания в изборния ден, да представят до 9 май 2007 г. списък на анкетьорите по секции за цялата страна и списък на секциите, пред които ще осъществява анкетиране. Заверен от ЦИКЕП списък на секциите, пред които ще се осъществява анкетиране на територията на РИК се подава до 19 май 2007 г. на съответната районна избирателна комисия.

Две от общо 10-те получили разрешение агенции не изпълниха предвидените в решението изисквания.

Ето защо Централната избирателна комисия за избиране на членове на Европейския парламент от Република България счита, че разрешенията на тези социологически агенции да извършват социологически проучвания в изборния ден (exit poll) на 20 май 2007 г. следва да бъдат отменени.

На основание чл. 25, ал. 1, т. 1 и 21 и чл. 65, ал. 4 от Закона за избиране на членове на Европейския парламент от Република България и Решение № 27 от 28 март 2007 г. на ЦИКЕП Централната избирателна комисия за избиране на членове на Европейския парламент от република България Р Е Ш И: ОТМЕНЯ разрешенията на Сдружение "Гражданска инициатива за свободни и демократични избори" и "МЕДИАНА" ООД за провеждане на социологически проучвания в изборния ден на 20 май 2007 г. Решението да се изпрати на всички районни избирателни комисии за недопускане на цитираните социологически агенции да провеждат социологически проучвания на тяхна територия в изборния ден.

С решение на ЦИК е отменена и регистрацията на "Медиана" ООД. Мотивите за решението на ЦИКЕП са, че социологическите агенции не са изпълнили задължението си до 9 май 2007 г. да представят на комисията пълния списък на анкетьорите си по секции, както и секциите за цялата страна, където ще бъде извършено анкетирането.



 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.