Europe.bg
  Начало - Твоят глас в ЕС - За кампанията
  НАВИГАЦИЯ
  My.Europe.bg
  Потребител:
  
  Парола:
  
  
Регистрация
Забравена парола
Какво е my.Europe.bg
 
  Информация
Карта на сайта
Контактна информация
Партньори
Медийни партньори
    Вестник Дневник
    Actualno.com
    Expert.bg
    Радио България
    Хоризонт
    Yvelines Radio
    RFI Romania
    Радио Fresh
    LovechToday.eu
    Toute l'Europe
    Селскостопански новини
Изтегли и инсталирай
Последната актуална информация на тази версия на Europe Gateway е от 25 април 2014.
Можете да достъпите новата версия от тук.

Твоят глас в ЕС / За кампанията

  • A+
  • A-
17-05-2007

КАНДИДАТИ ОТ ЗЕЛЕНАТА ПАРТИЯ ПОСЕТИХА ЗОНАТА НАД БАНСКО И ИРАКЛИ

Интернет-подкрепа за Тома Белев стартирана в Мрежата.

Горица Кръстанова - кандидат за евродепутат от Зелената партия посети ски зоната над град Банско, където се очаква да бъдат изградени нови съоръжения и да бъдат изсечени над 500 дка вековни гори в Националния парк "Пирин". Проблемите на Национален парк "Пирин", надхвърлят националните граници, тъй като парка е обект на световното културно и природно наследство. Всички дейности в НП "Пирин" следва да се осъществяват в съответствие със Закона за защитените територии, в който е установен реда на планиране, проектиране, строителство и ползване на ресурсите. Зелената партия многократно в свои декларации е заявявала своята позиция против незаконното строителство в защитените територии на България и конкретно против незаконното строителство на ски-писти в Националния парк "Пирин".

Ден по-рано кандидатът за евродепутат от Зелената партия Христо Бардуков посети защитената местност Иракли, община Несебър. Зелената партия счита, че трябва да се осигури превантивна защита на тази местност до включването и в мрежата Натура 2000, тъй като независимо от съществуващите закони продължава незаконното строителство в защитените територии, застрояването на плажната ивица и унищожаването на дюните по Черноморието.

Междувременно активни граждани започнаха да подкрепят водача на листата на Зелената партия Тома Белев на изборите за евродепутати. В изявление в интернет на адрес http://planqton.com/projects/toma/ младежи заявяват: "Ние сме група млади хора. С тази страница искаме да подкрепим Тома Белев в изборите за български представители в Европейския парламент". В него се посочва, че инициативната група е от млади професионалисти с активни граждански позиции, необвързани с политически партиии, които отбелязват, че подкрепят Тома Белев като личност, експерт и представител на екологичните неправителствени организации. "Тома Белев е номер 1 в листата на Зелената партия. Ние обаче го подкрепяме като достоен независим кандидат", пишат в изявлението си инициаторите. 
Заедно
Предстоящо
 
 
 
    Още 
Интервюта
 
 
 
    Още 
Фондовете за България
 
 
 
    Още 
Основни документи
 
 
 
    Още 
Най-новото в europe.bg
 
 
 
    Още 
Тема на месеца
 
 
 
    Още 
Интернет магазин
 
    Още 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.