Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
26-02-2010

Трети март: председателят на ЕП Йежи Бузек на живо по Europe.bg

Гледайте online на Портал ЕВРОПА председателя на Европейския парламент Йежи Бузек в София.

Портал ЕВРОПА ще предава на живо публичната лекция на председателя на Европейския парламент Йежи Бузек – „Европа и свободата”, която той ще изнесе на 3 март 2010 г. (сряда) от 14.00 ч. в Софийския университет „Св. Климент Охридски”.

Читателите ще могат да гледат на живо със симултанен превод на български език лекцията на проф. Йежи Бузек. Очаква се събитието да продължи около час и да има въпроси от публиката.

Прякото предаване на Портал ЕВРОПА се осъществява по инициатива на Информационното бюро на Европейския парламент в България и със съдействието на Информационния център „Европа Директно” – София.

Видеозаписът на лекцията ще бъде публикуван в рубриката „Интерактивно” на Портал ЕВРОПА – в оригинал на английски, както и в превод на български език.


Председателят на ЕП Йежи Бузек е на посещение в нашата страна в деня на националния ни празник Трети март по покана на председателя на българския парламент Цецка Цачева. Това е първото посещение на Бузек у нас в качеството му на председател на ЕП – най-големия многонационален парламент в света.

Освен с Цачева и нейните заместници, в официалната му програма са включени срещи и с президента Георги Първанов, министър-председателя Бойко Борисов и др.

Вечерта на Трети март Йежи Бузек ще бъде официален гост на тържествената заря-проверка по случай националния празник.

С тази публична лекция, която нашият екип ще предава на живо тук, се поставя началото на Летен академичен трансатлантически семинар, чрез който млади учени, студенти и преподаватели от Софийския университет ще имат възможност да дискутират актуални проблеми с политици, дипломати и посланици на страни-членки на Европейския съюз и техни международни партньори, информираха от СУ.

Чуйте как съобщиха новината радиостанциите NJOY, Z-Rock & JazzFM!

Портал ЕВРОПА припомня, че Трети март ще бъде отбелязан и в Европейския парламент. По инициатива на българските евродепутати от всички политически групи, в сградата на ЕП в Брюксел предишната вечер ще се проведе честване на националния празник с членове на ЕП и представители на българската професионална общност в Брюксел. От 19 часа ще има изпълнения на струнния квартет "Хипнотик" и Националното училище за танци - София. Ще бъдат показани и кадри от документалния филм "Белоградчик - големите надежди". През цялата първа седмица на месец март във фоайето, предвидено за празника, ще бъде разположена фотоизложбата "24-те чудеса на България", предоставена от нашето посолство в Белгия.


Илюстрации: Пресслужба на Европейския парламент; уебсайт на Народното събрание; колаж: Портал ЕВРОПА. (Кадрите са от посещението на Цецка Цачева в Брюксел на 11-12 януари 2010 г. и от среща на Йежи Бузек с млади хора по време на посещението му в Париж на 2 февруари 2010 г., от което Портал ЕВРОПА помести интервю).

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.