Новини / Анализи

RSS
  • A+
  • A-
25-03-2006

П Р И С Ъ Д А Т А СРЕЩУ ШИМОН ШЕВЕС (В ОРИГИНАЛ)!

На Благовещение Портал ЕВРОПА изпрати до Външно министерство оригинала на присъдата срещу Шевес на иврит. Изпратихме писмото на 25.03.2007 в 19 часа.

Портал ЕВРОПА допринася да няма забавяне в българските усилия за присъединяване към ЕС.

На 30 ноември 2004 година, в деветчленен състав, Върховният съд на Израел признава Шeвес за виновен. Той е признат за виновен по обвинение за ”измама и злоупотреба с доверието”. Съотношението е 8:1 (осем съдии са гласували "за" присъда, един "против"). Номерът на делото е 1397-03.

Shimon_Sheves.pdf (615.51 Kb) това е присъдата в оригинал. С жълтичко сме отбелязали по-интересните места...

На 17 февруари 2005 г. Телавивският районен съд осъжда Шевес. Присъдата е Шевес да заплати глоба от 50 000 шекела, което се равнява на около 9 000 евро. Номерът на делото е 040 3877-99.

Портал ЕВРОПА ще бъде признателен на Министерството на външните работи, ако то му предостави превод от текста – който, сигурни сме, ще бъде направен своевременно благодарение на подготвените кадри във ведомството. 

Портал ЕВРОПА припомня:

22 март:
В момента тече проверка във връзка със съобщенията, изнесени в медиите за миналото на Шимон Шевес, съобщи на редовния си брифинг говорителят на МВнР Димитър Цанчев. Отправено е запитване до посолството ни в Тел Авив по случая, поискана е информация и от самия Шевес за съдебното му минало, допълни Цанчев, като уточни, че при кандидатстването за обществената поръчка за посредничество в процеса на присъединяването на страната ни към Европейския съюз, фирма “Ай Джи Интернешънъл Корпорейшън” е спазила всички необходими изисквания. Шевес е подал включително декларация, че не е осъждан.

Ако при проверката се установят нарушения, процедурата ще бъде преразгледана и договорът с “Ай Джи Интернешънъл Корпорейшън” може да бъде прекратен по реда и условията, предвидени в него, допълни Цанчев. Проверката трябва да приключи в най-кратки срокове, подчерта той, отбелязвайки, че това ще забави изпълнението на договора, защото докато тече проверката, изпълнението няма да започне.

Стойността на извършените услуги, в случай че договорът влезе в сила, ще бъде оценявана всеки месец от комисия на МВнР, като общата стойност на извършените услуги ще стане ясна едва след изпълнението на цялата поръчка, каза Цанчев.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.