Портал ЕВРОПА представя

  • A+
  • A-

PHARE ФИНАНСОВ МЕМОРАНДУМ 2006 - 1 И 2 ЧАСТ

Новоподписаното финансово споразумение по Национална програма ФАР 2006 ІІ част е на стойност 140.554 млн. евро, а националното съфинансиране по него - 38.858 млн. евро.

Заместник-министърът на финансите Любомир Дацов: "С подписаното споразумение се финализират многогодишните проектни фишове, с което успешно ще приключи стратегическото програмиране по програма ФАР. В рамките на програмата се финансират мерки за подобряване на конкурентноспособността на предприятията в занаятчийския сектор, подобряване на ефикасността на системата за контрол на пътния транспорт, проекти в земеделския сектор, прилагане на държавната политика за интеграция на хората с увреждания, както и модернизиране на българската полиция. Средствата по ФАР ще бъдат насочени и към създаване и укрепване на Национална система за подпомагане на жертвите на престъпленията, изграждане на цифрова радио-комуникационна система за реагиране на спешни повиквания в страната в рамките на европейските инфраструктурни коридори, подобряване работата на структурите и системите за управление, наблюдение и контрол на Структурните фондове в България."

 

 

Майкъл Хъмфрис, ръководител на Представителството на ЕК в България
: "Поздравявам страната ви за членството й в Европейския съюз и благодаря на Националния координатор на помощта и неговия екип за ефективното управление на предприсъединителната финансова помощ. Изпълнението на финансовото споразумение ще се осъществява изцяло от българските власти, а ЕК ще има ролята на наблюдател по изпълнение на мерките. Отговорността се пада на България, като пълноправен член на ЕС."

Портал ЕВРОПА вече ви предлага и първата част на финансовото споразумение по ФАР 2006.

Портал ЕВРОПА ви предлага да видите ТУК целия текст на споразумението. 

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.