Най-новото в europe.bg

  • A+
  • A-

ЕВРОКОМИСАР МЕГЛЕНА КУНЕВА ВЕЧЕ ИМА УЕБСАЙТ. ЛЕОНАРД ОРБАН – ОЩЕ НЕ

Първият български еврокомисар Меглена Кунева вече има свой официален уебсайт, съобщава на интернет-страницата си Европейската комисия. Портал ЕВРОПА установи, че колегата й от Румъния Леонард Орбан, чийто ресор е езиковото разнообразие, все още няма уебсайт.

На страницата на ЕК името на Леонард Орбан даже не е "кликабъл", провери Портал ЕВРОПА.

Сайтът на Кунева - която отговаря за защитата на потребителите - вече е достъпен ТУК - а страницата има, разбира се, и българска версия.

Скъпи европейски граждани, Утвърждаването на защитата на потребителите като самостоятелен ресор е знак за важността, която Европейският съюз отдава на тази политика. За мен е чест да съм част от политическия европейски отбор, който е убеден в преобразуващата сила на Европейския съюз - чрез поставянето на благосъстоянието на гражданина в центъра на всички политики, чрез мащаба на свободния пазар, чрез инвестициите в знание. Предизвикателство и отговорност е да работя за една политика в полза на подобряване на ежедневието на 500 милиона европейски граждани. Силата на Европейския съюз е в способността му да уважава успеха, да доказва ефективността от добрите общи правила. Постигнатото досега може само да ни мотивира" - казва ексминистърът по европейските въпроси с българското правителство на посетителите на уебсайта си като еврокомисар.

голям размер
"Искам да съм сигурна, че всеки гражданин, във всяка точка на Съюза, се ползва с еднакво висока степен на защита, чрез правилно прилагане на законите. Искам организациите на потребителите в държавите-членки да имат повече ресурси и съм решена да се противопоставя на онези, които мамят и подвеждат потребителите. За постигане на тези цели Европейската комисия и аз се нуждаем от подкрепата и партньорството на националните органи за защита на потребителите, на организациите на самите потребители, на Европейския парламент, но най-вече от вас - хората. За да бъде приета и приемана сериозно нашата политика от страна на бизнеса, ние се нуждаем от потребители, които знаят правата си и ги упражняват. Струва си да работим за това!" - завършва Кунева.

Портал ЕВРОПА поздравява Меглена Кунева за инициативността и пожелава успех в нейната работа. Очакваме скоро Меглена Кунева да се сдобие и със собствен блог - за пряка връзка със сънародниците и българските потребители, за което Портал ЕВРОПА е готов да съдейства...

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.