Събития

  • A+
  • A-

ЦВЕТОВЕТЕ НА КОЖАТА НЯМАТ ЗНАЧЕНИЕ. ВАЖЕН Е СИНИЯТ...

НИТО ЕДНА НЕПРАВИТЕЛСТВЕНА ОРГАНИЗАЦИЯ НЕ НИ ПОТЪРСИ ПОКРАЙ СКАНДАЛИТЕ ЗА РАСИЗЪМ В “ЛЕВСКИ”, КОНСТАТИРА ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА КЛУБА

Спортните емоции, екипният дух и “фенството” концентрират в себе си достатъчно положителна енергия, която може да се използва за добри цели... – смята Константин Баждеков, изпълнителен директор на Професионален футболен клуб Левски – ПФК “Левски” АД.

“Ние сме частен клуб със 100 процента частни ресурси. Акционерното дружество е в списъка с най-големите данъкоплатци в държавата и е единственият футболен клуб в него. Изразходваме много сериозни средства за социалната ни политика. Според мен държавата би трябвало да съучаства с ресурси за подобна дейност. На практика клубът провежда социалната си политика, въпреки че губи средства.”

Досега обаче ПФК “Левски” не си е потърсил финансовите компенсации, които сигурно му се полагат за целия спектър социални дейности – не толкова заради предполагаемата бюрократична процедура за това, нито защото въпросните пари биха компенсирали направените разходи – а просто защото “ние не го правим за пари”.

Г-н Баждеков е от седем години в ПФК “Левски”. Според него спортът е добра отправна точка за развиване на морални и човешки добродетели, сред които безусловно е социалната и възпитателната дейност.

“При нас това не е тръгнало като политика, за да ползваме облекченията, а като философия в работата” – обяснява Константин Баждеков и допълва, че ако държавата се прояви по-убедително като партньор, клубът би бил още по-стимулиран в своята социална дейност, от което ползата ще е не само за феновете на синия отбор.

ЦЯЛОТО ИНТЕРВЮ МОЖЕ ДА ПРОЧЕТЕТЕ ТУК
Националната антидискриминационна кампания „РАЗЛИЧИЯТА НИ СЪБИРАТ” включва национална седмица на антидискриминацията в България, уеб-дебат с експерти по въпроси, свързани с многообразието на обществото и фото конкурс.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.