Събития

  • A+
  • A-

ЕВРОПЕЙСКА ПРОГРАМА ЩЕ ПОДКРЕПЯ НАУЧНИТЕ ИЗСЛЕДВАНИЯ И ТЕХНОЛОГИЧНОТО РАЗВИТИЕ

На конференция в София, лектори от ЕК ще представят Седмата рамкова програма за научни изследвания, технологично развитие и демонстрационни дейности.

Министерството на образованието и науката организира конференция за официалното стартиране на Седма Рамкова програма за научни изследвания, технологично развитие и демонстрационни дейности.

Това Портал ЕВРОПА научи от организаторите на проявата.

Рамковата програма ще подкрепя провеждането на върхови научни изследвания и ще стимулира най-добрите научни колективи в съвременни направления и активно ще подкрепя създаването на нова генерация талантливи млади учени. Освен това програмата ще насърчава обвързването на научната политика с другите политики на Общността - заетост, регионално развитие, конкурентоспособност и иновации.

Лектори от Европейската комисия ще представят пред българската научна общност и индустрията цялостната рамка на програмата - основните цели, приоритети, инструменти и правила за участие.

Ще бъдат организирани тематични сесии и дискусии по приоритетите, в които България е показала добри научни традиции. Ще има и групи по интереси, където целта е да се създадат партньорства за съвместно участие в конкурсите на Рамкова програма.

Н
а официалното откриване министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще връчи специални награди за най-успешните участници в 6-та Рамкова програма на Европейския съюз.

Повече за конференцията вижте ТУК.

Повече за Седмата рамкова програма за научни изследвания, технологично развитие и демонстрационни дейности вижте ТУК.

Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.