Библиотека / Фондовете за България

RSS
  • A+
  • A-
03-01-2009

Търг: Министерството на земеделието оценява ПРСР, пише БГНЕС

1,4 млн. лв. за оценка на Програмата за селските райони (ПРСР), съобщава информационна агенция БГНЕС.

1 440 000 лв. с ДДС дава Министерство на земеделието и храните за изготвяне на междинна и текуща оценка на програмата за развитие на селските райони в периода 2007 – 2010 г., научи БГНЕС.

Огромната сума се отпуска от бюджета на ведомството. Гаранцията за участието в търга е 12 000 лв. Фирмите кандидати трябва да имат минимум 600 000 лв. годишен оборот за последните 2 г. Когато кандидатът е обединение на физически и/или юридически лица, при подаване на офертата да представи документ за учредяване, а преди сключване на договора да се регистрира като юридическо лице.

Програмата за развитие на селските райони е наследник и продължение на програма САПАРД.

БГНЕС допълва, че по-голяма част от мерките, действали по САПАРД, продължават да се прилагат, но с частична промяна в условията.

Програмата за развитие на селските райони субсидира инвестиции в земеделието, преработвателната промишленост, горската индустрия като покупка на селскостопанска земеделска техника, съвременно производствено оборудване, технологични линии, машини, строеж на складови помещения, пречиствателни станции, създаване на животновъдни ферми, овощни градини, оранжерии, лозя и др. В селските общини се подкрепят проекти за подобряване на инфрастуктурата, за ремонт на пътища, улични настилки, ВиК системи, за стартиране на малък бизнес, за селски туризъм и други алтернативни дейности.
Проект на Европейския институт | Център за модернизиране на политики | Институт за европейски политики |
| Общи условия на портал Европа | Copyrights © 2003-2007 Europe.bg |
Информационната система е реализирана с финансовата подкрепа на ОСИ и ФОО - София
Страницата е съ-финансирана от Европейската Комисия. Информацията, публикувана в тази интернет страница, не представя по никакъв начин мнението или позицията на Европейската комисия.